Afbeelding
Anthem

Bijzonder pinksterconcert in Grote Kerk Nijkerk

Muziek

NIJKERK De Grote Kerk in Nijkerk is zaterdag 4 juni het decor voor een pinksterconcert in Anglicaanse sferen. Hiervoor is Anthem (koor voor kerkmuziek uit Zwolle) uitgenodigd. Het koor van zo’n veertig zangers staat onder leiding van Raghna Wissink. Harry van Wijk bespeelt het orgel. Dat laat de Orgelcommissie Grote Kerk Nijkerk weten in een persbericht.

,,Op het programma staan werken die passen bij het pinksterfeest. Anthem zingt liederen uit allerlei stijlperiodes. Zoals ‘O Lord, give thy Holy Spirit’ van Thomas Tallis uit de zestiende eeuw. Maar er komen ook werken aan bod uit de negentiende en twintigste eeuw. Hierbij is ‘Engeland’ goed vertegenwoordigd, omdat Anthem zich in de loop der jaren steeds meer is gaan richten op de Anglicaanse kerkmuziek. ‘’

Harry van Wijk speelt een aantal orgelsolo’s op het Van Deventer-orgel, zoals een ‘Trumpet Voluntary in D’ van William Boyce en ‘Andante con moto’ uit Sonate nr. 5 van Felix Mendelssohn. Het volledige programma is te vinden op www.orgelnijkerk.nl.

Het pinksterconcert op zaterdag 4 juni begint om 20.00 uur. De toegang is gratis; bij de uitgang is een collecte. 

advertentie