Afbeelding
Matthias van Bloemendaal

Diederik Blankesteijn verzorgt orgelconcert in de Grote Kerk

20 augustus 2021 om 11:25 Muziek

NIJKERK Op dinsdag 31 augustus verzorgt Diederik Blankesteijn, één van de vaste organisten van het Van Deventer-orgel, het zesde en laatste orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk, met een collecte aan de uitgang.

Blankesteijn begint met een blokje muziek uit de barokperiode. Allereerst klinkt Prelude in g van de Duitser Georg Böhm, dan delen uit de Suite du premier ton van de Fransman Pierre du Mage en vervolgens twee psalmbewerkingen van de Nederlander Jan Pieterszoon Sweelinck. 

Hij speelt daarna Toccata Chromatica: Echoes of Sweelinck van Ad Wammes. Sweelinck wordt dit jaar herdacht, omdat hij 400 jaar geleden overleed. Van Johann Sebastian Bach klinkt Toccata en Fuga in F, afgewisseld met Allein Gott in der Höh sei Ehr. Het slotstuk van deze avond is een oorspronkelijk voor piano geschreven wals op de noten die de naam Bach vormen: Valse-improvisation sur le nom de BACH van Francis Poulenc. 

RESERVEREN Vanwege de overheidsmaatregelen voor samenkomsten wordt bezoekers gevraagd zich te registreren voor dit concert. Dat kan vooraf via www.orgelnijkerk.nl en voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie