Afbeelding
Harry Koelewijn

Echtpaar Docter - Grolleman uit Nijkerk 60 jaar getrouwd

8 februari 2023 om 15:28 Mensen

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema heeft woensdag een bezoek gebracht aan het echtpaar Docter - Grolleman om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Het echtpaar is in Barneveld getrouwd. Zij weten niet meer precies hoe ze elkaar ontmoet hebben. Zij denken via de AJC (Arbeiders Jeugd Centrale). Meneer was in ieder geval militair toen ze elkaar leerden kennen. Hij is begonnen met werken in het bedrijf waar zijn vader werkzaam was. De TOC in Nijkerk, de chocoladefabriek. Daarna is hij werkzaam geweest bij Doris Blankenstijn in Nijkerkerveen om vervolgens zijn werkzame leven werkzaam te zijn bij Bronswerk. Eerst in Amersfoort, vervolgens verhuisde het bedrijf naar Utrecht onder de naam Standard Fasel Lentjes. Dit was een ketelbouwbedrijf. Hij is begonnen in de fabriek. Het grootste gedeelte van zijn tijd is hij werkzaam geweest als buitendienstmonteur. Met dit werk heeft hij de wereld rondgereisd.

Mevrouw is begonnen bij Fotocineahouse en Haanschoten (Barneveld) in als winkel-medewerkster. Vervolgens is ze bij Denkavit (Stroe) op kantoor terecht gekomen. Toen de kinderen geboren waren (en zij woonachtig waren in Hoogland) is ze als interieurverzorgster bij de DA drogist begonnen. Vervolgens is ze bij een tandartsgezin in de huishouding begonnen. Uiteindelijk is ze zelfs in de tandartspraktijk terecht gekomen als tandarts-assistente.

REIZEN Meneer heeft als hobby’s fotograferen (zelfs hobbymatig trouwreportages gemaakt met zijn vrouw als persoonlijk assistente). Hij bewerkt ook graag foto’s op zijn computer (nog steeds). Hij heeft veel gefietst bij de fietsvereniging VOEK in Nijkerk (gezinsleden hebben veel mee gefietst). Daarnaast had hij vanaf de midden jaren ‘80 een kruiser gekocht. Daar hebben ze beiden veel kilometers mee gevaren. Mevrouw had handwerken als hobby. Breien, haken, naaien. Zij kon alles maken. Het echtpaar heeft drie kinderen; drie dochters en acht kleinkinderen. De vakanties brachten zij vroeger door met de tent, daarna met de vouwwagen. Volgende logische stap was een caravan om vervolgens te eindigen met hun boot. Ze hebben veel gereisd naar onder meer Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, België, Indonesië, Tunesië, Tenerife, Rhodos, Jersey, Denemarken en Portugal (daar woont een dochter).

THE TWENTY EIGHT Het echtpaar heeft 55 jaar in Hoogland gewoond. Sinds 1,5 jaar wonen zij in Nijkerk. Nijkerk is echter altijd hun thuis geweest. Alles werd gedaan in Nijkerk. Gedanst bij Vliek. Veel kennissen in Nijkerk. Meneer is opgegroeid in de Schrassestraat. Dit was een straat waar 28 woningen aan elkaar stonden. Het echtpaar besloot hun boot daarnaar vernoemd: the twenty eight. Ze zijn vanaf het moment dat meneer met pensioen is vrijwilliger geworden bij het Stoomgemaal Nijkerk. De huwelijksdag wordt op 8 februari met de kinderen gevierd en op 11 februari met familie en kennissen bij het Stoomgemaal.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie