Motorclub Stimon viert 25-jarig jubileum: motorrijders adopteren chimpansee en tijger

21 jun, 07:00 Mensen
Stimon
Afbeelding

NIJKERK ‘Stimon is meer dan alleen maar motorrijden’. Een slogan die het bestuur graag gebruikt en probeert waar te maken. Uiteraard is de basis van deze motororganisatie het rijden op de zo geliefde gemotoriseerde tweewielers, maar aandacht schenken aan persoonlijke omstandigheden van de aangesloten motorrijders staat ook hoog in het vaandel. Voorzitter en medeoprichter Henk Karelsen verwoordt het als volgt: ,,We vinden het belangrijk dat Stimon ook een sociale functie heeft. Dat we aandacht schenken bij leef en leed. Dat mensen nieuwe vrienden kunnen maken en er zijn zelfs relaties ontstaan door de Stimon.”        

En dat sociale kreeg tijdens de viering van het 25-jarig jubileum een extra dimensie toen tijdens een bezoek aan Stichting AAP in Almere (die organisatie bestaat dit jaar 50 jaar) bekend werd gemaakt dat twee dieren, chimpansee Marria en tijger Suzu,  voor een periode van anderhalf jaar financieel worden geadopteerd. Een verrassing voor de deelnemers aan de viering van het jubileum, die positief werd ontvangen.

FEESTMIDDAG De feestmiddag op 15 juni begon bij Brouwer Motorsport, daar werd door deze motorzaak een kop koffie met een broodje hamburger aangeboden. Bij het vertrek naar Almere kon de groep in één keer de Berencamperweg oprijden, twee aanwezige agenten regelden daarvoor het verkeer. De viering van het jubileum we..