Afbeelding
Lionsclub Nijkerk

Caitlyn en haar hulphond bijzondere gasten in pop-up escaperoom in Nijkerk

Mensen

NIJKERK De Lionsclub Nijkerk heeft de afgelopen dagen een pop-up escaperoom georganiseerd in het Weeshuis van Nijkerk. Bij de allerlaatste groep die de codes probeerden te kraken waren een paar heel bijzondere deelnemers. Caitlyn Kleijer deed mee, samen met haar familie én haar hulphond. 

Dat een hulphond mee zou speuren was een enorme verrassing voor de organisatie. Extra bijzonder, omdat de pop-up escaperoom juist opgezet is om geld in te zamelen voor Stichting Kibo Medical Detection Dogs. En de hulphond van Caitlyn is opgeleid door KIBO. Toen Caitlyn onlangs hoorde dat de Lions een evenement organiseerde voor KIBO, wilde zij zich direct aanmelden. Caitlyn wist namelijk dat haar hond is opgeleid met geld van een eerdere donatie van de Lions aan KIBO. ,,Toen zij dat vertelde, viel iedereen wel even stil”, vertelt de organisatie.

SPEURDER
De hond ging mee de escaperoom in en bleek een uitstekende speurder te zijn. De groep wist te ontsnappen en ruim binnen de tijd. Maar ook tijdens het spel bleef de hond goed gefocust op Caitlyn. Op een gegeven moment begon de hond haar tikjes te geven en moest insuline gecheckt én gespoten worden. Voor de organisatie was dit allemaal live te volgen via de camera’s en zij spraken later met Caitlyn hierover. 

Caitlyn: ,,Het klopt, mijn waardes kunnen extreem snel veranderen zonder dat ik dat zelf door heb. Hierdoor kon ik eerder nooit de deur uit want tegen de tijd dat ik het zelf opmerkte lag ik al in een ambulance onderweg naar het ziekenhuis. Nu ik mijn hulphond heb, kan ik erop uit gaan en dingen ondernemen en dat is ontzettend fijn. Meedoen aan de escaperoom die jullie voor KIBO organiseren was echt een ‘big event’ voor mij. Ik moest en zou meedoen.”

PUPPYPROJECT De organisatie verwacht dat de pop-up escaperoom enkele duizenden euro’s op zal leveren voor het puppyproject van de Nijkerkse stichting Kibo Medical Detection Dogs. KIBO is specialist op het gebied van medische geurdetectie en traint hulphonden voor mensen met bijvoorbeeld zeer moeilijk instelbare bloedsuikerspiegels of mensen die last hebben van angststoornissen of autisme. Het bijzondere van een medische detectie hulphond is, dat de waarschuwing meestal eerder komt dan de waarschuwing via de meest geavanceerde apparatuur. Het puppyproject bestaat uit het fokken, opleiden en begeleiden van vijf pups met hun toekomstige baasjes en hoopt in september 2022 van start te gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie