Afbeelding
Nijkerk Escaperoom

Pop-Up Escaperoom in ‘het Weeshuis’

17 april 2022 om 09:25 Overig

NIJKERK In ‘het Weeshuis’ aan de Vetkamp in Nijkerk is van 19 tot en met 22 mei een Pop-Up Escaperoom geopend. Teams van vijf personen krijgen een uur de tijd om hun hersenen te laten kraken en daarmee de sloop van het Weeshuis te voorkomen. De opbrengst zal gaan naar het puppyproject ‘Jong geleerd’ van Stichting Kibo Medical Detection Dogs. 

Leden van de Lionsclub dragen hier graag een steentje aan bij en daarom bouwen zij een speciale escaperoom in het Weeshuis. Al puzzelend leren bezoekers meer over de historie van de stad Nijkerk en over het weeshuisleven. Het afschuwelijke beeld van de sloop die eraan staat te komen wordt afgewisseld met een tocht naar het verleden. Bijvoorbeeld naar het jaar 1638 waar Nijkerck ook wordt geteisterd door rampen.

HULPHOND De opbrengst van de Pop-Up Escaperoom is voor het puppyproject van de Nijkerkse stichting Kibo Medical Detection Dogs. De stichting is specialist op het gebied van medische geurdetectie en traint hulphonden voor mensen met bijvoorbeeld zeer moeilijk instelbare bloedsuikerspiegels of mensen die last hebben van angststoornissen of autisme. Het bijzondere van een medische detectie hulphond is, dat de waarschuwing meestal eerder komt dan de waarschuwing via de meest geavanceerde apparatuur. 

Sommige cliënten van Kibo zijn zodanig fysiek beperkt dat zij niet in staat zijn een eigen hulphond vanaf het begin - mede - op te leiden. Het opleidingstraject van een pup die nog niets of weinig kan is voor deze mensen te intensief en fysiek te zwaar. Om die reden is Kibo een nieuw traject gestart; ‘Jong geleerd’. Het puppyproject bestaat uit het fokken, opleiden en begeleiden van 5 pups met hun toekomstige baasjes en hoopt in september 2022 van start te gaan.

Meer informatie over de escaperoom en het reserveren van tickets is te reserveren via www.nijkerkescaperoom.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie