Harry van der Beek is groendocent in hart en nieren: ‘Bloemen houden van mensen’

1 nov, 10:00 Mensen
Wijnand Kooijmans
Harry Verbeek geeft les op zowel Accent Praktijkonderwijs in Nijkerk als Mijn School in Harderwijk.
Harry Verbeek geeft les op zowel Accent Praktijkonderwijs in Nijkerk als Mijn School in Harderwijk.

NIJKERK Een groendocent in hart en nieren. Zo mag Harry van der Beek zeker worden genoemd. Hij geeft les op zowel Accent Praktijkonderwijs in Nijkerk als Mijn School in Harderwijk. Werken met jongeren om hen voor te bereiden op een baan in de maatschappij ziet hij, zonder het uit te spreken, als een roeping.

Werken in het groen is Van der Beek bijna met de paplepel ingegoten. Al op 11-jarige leeftijd ging hij met zijn vader aan de slag in zijn eerste tuin. Dat hij zijn loopbaan begon als hovenier mag dan ook niet verwonderlijk worden genoemd. Tot hij twintig jaar geleden overstapte naar het onderwijs. ,,Inmiddels ben ik langer in het onderwijs werkzaam als dat ik hovenier ben geweest.”

THEMATUINEN In Harderwijk werkt Van der Beek aan de totstandkoming van thematuinen, zoals een vijvertuin, een bostuin, een moestuin en een kruidentuin. ,,Als het mogelijk is wil ik dit ook gaan doen in Nijkerk. We werken hier aan het vergroenen van de schooltuin. Zo komt er een klimmuur en komt er een vijver waarbij het regenwater wordt afgekop..