Afbeelding
Moskee En-Nour

Burgemeester Renkema bezoekt moskee En-Nour na aardbeving in Marokko

25 september 2023 om 16:27 Maatschappelijk

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema bracht vrijdagmiddag een bezoek aan de Marokkaanse moskee in Nijkerk. Hij werd ontvangen door de bestuursleden van moskee En-Nour. Na een korte rondleiding in de moskee werd de burgemeester uitgenodigd voor een glas thee met handgemaakte Marokkaanse koekjes en werd gesproken over de aardbeving in Marokko en andere maatschappelijke onderwerpen binnen de gemeente. 

Net voor de vrijdagpreek kreeg burgemeester Renkema de gelegenheid om de gemeenschap toe te spreken. In zijn toespraak uitte hij zijn medeleven voor de slachtoffers en de nabestaanden die door de aardbeving getroffen zijn. De gemeenschap liet weten dit gebaar zeer te waarderen en als dank voor zijn komst en betrokkenheid kreeg de burgemeester een bos bloemen overhandigd.

AARDBEVING

Op vrijdag 8 september werd het zuiden van Marokko opgeschrikt door een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter. Met ruim 3000 overledenen en nog 2500 gewonden in ziekenhuizen, heeft deze aardbeving ook gezorgd voor veel materiële schade. 

INZAMELING

De Nijkerkse moskee vereniging is een inzameling gestart om de slachtoffers te helpen met de nodige spullen, zoals medicatie, tenten, lichaamsverzorgingsproducten, babyvoeding en luiers. Daarnaast is er ook een financiële actie opgezet. Donateurs kunnen geld doneren op IBAN NL 92 RABO 0347 8113 96 t.n.v. Moskee En-Nour Nijkerk o.v.v. slachtoffers aardbeving.

BETROKKENHEID

,,Prachtig om te zien dat veel mensen, instanties, scholen en kerken zich hebben ingezet voor de slachtoffers in Marokko”, aldus het bestuur van moskee En-Nour. ,,Een teken van saamhorigheid en medeleven. We zien ouders met hun kinderen de moskee binnenlopen met diverse spullen die ze willen doneren en daarna een praatje maken met de vrijwilligers. Een passant die spontaan voor de ingang van de moskee stopt en geld overhandigt. Kinderen die op school statiegeldflessen meenemen. Kortom, iedereen helpt op zijn manier en dat is waanzinnig mooi.” 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie