Afbeelding
Harry Koelewijn

Nieuw buurthuis De Refter in Nijkerk geopend door zuster Marlies

25 september 2023 om 10:00 Maatschappelijk

NIJKERK Buurthuis De Refter aan de Holkerstraat werd afgelopen zaterdag geopend door zuster Marlies en Boas van de Weijer. Zij onthulden een fotowand met een afbeelding van het oude Huize Sint Jozef.

door Belinda van der Horst

De opening werd bijgewoond door een groot aantal belangstellenden. Roelof Polinder, voorzitter van de kerngroep van Buurthuis De Refter, blikte in zijn toespraak terug op het ontstaan en de verbouw van het buurthuis. ,,Een goede buur is de basis van het buurthuis. Veel mensen hebben geholpen bij de verbouw”, zei hij. Refererend aan de geschiedenis van De Refter, de vroegere eetzaal van de religieuze zusters die in het Zusterhuis verbleven, sprak Polinder de wens uit dat er ook maaltijden in het buurthuis worden georganiseerd.

ZUSTER

Een aantal kernleden zijn op bezoek geweest bij zuster Marlies (91 jaar), die van 1982 tot 2008 in het Zusterhuis heeft gewoond. Zij mocht dan ook de openingshandeling uitvoeren, samen met jongste vrijwilliger Boas van de Weijer (13 jaar). ,,Ik vind het een grote eer dat ik de opening mag verrichten. Ik hoop dat hier veel mensen komen relaxen, net als wij hebben gedaan”, aldus zuster Marlies. Er werd een fotowand onthuld van het oude Huize Sint Jozef, waarvan de foto door zuster Marlies aan het buurthuis is geschonken. Een zandbak voor kinderen staat nog op het wensenlijstje van het buurthuis. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Belinda van der Horst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie