Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nieuw buurthuis in centrum Nijkerk gaat ‘De Refter’ heten

23 mei 2023 om 11:47 Maatschappelijk

NIJKERK De Refter is de nieuwe naam van het buurthuis dat in het centrum van Nijkerk op 23 september wordt geopend. De Refter is gevestigd in het oude Zusterhuis op de Holkerstraat. De organisatie heeft straks de beschikking over twee ruimtes die aan elkaar worden verbonden. De Refter was oorspronkelijk de eetzaal van de zusters. 

De behoefte van een buurthuis is gebleken na het uitzetten van een enquête. Daarop heeft onder de vlag van 2B Paashuis een maand geleden een eerste open dag plaatsgevonden. ,,Ondanks de regen was er toen best veel belangstelling. Op de open dag hebben mensen zich aangemeld dat ze iets willen betekenen, waaronder het ontwikkelen van activiteiten en het verbouwen van de ruimte en dat ging allemaal onder het motto van door en voor de buurt”, aldus Pam van de Weijer en Lobke Spruijt, die bij de verbouwing hulp krijgen van de Woningstichting Nijkerk. ,,We waren ook wel een beetje verliefd op de locatie. Want er is een erker en mooie glas-in-lood ramen.’’ 

Over het financiële plaatje hoeven de initiatiefnemers zich voorlopig geen zorgen te maken. Het eerste jaar is al bekostigd door een aantal sponsors. Er is inmiddels een bestuur in oprichting, waarin drie van de huidige kernleden zitting nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie