PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Nijkerk

Nijkerks inzamelpunt voor getroffen Turkije één van de grootste van Nederland

Maatschappelijk Tips van de redactie
Foto: Marcelle Warringa
10 feb 2023, 08:15
Het inzamelpunt van Emin Acinikli en Saït Goren voor de getroffenen in Turkije groeide uit tot de grootste van Nederland.
Het inzamelpunt van Emin Acinikli en Saït Goren voor de getroffenen in Turkije groeide uit tot de grootste van Nederland.
NIJKERK

Het is 23.00 uur ’s avonds en rustig op een bijna verlaten industrieterrein in Nijkerk. Maar in één van de straten is het een drukte van belang. Hier staat de productie van Gorka Halal Bakery al een paar dagen bewust stil, maar toch wordt er hard gewerkt. De directie en werknemers hebben een missie: zoveel mogelijk hulpgoederen naar Turkije sturen om de getroffenen van de aardbeving daar te helpen. Er zijn inmiddels al vier vrachtwagens vertrokken. Het Nijkerkse inzamelpunt werd binnen twee dagen één van de grootste van heel Nederland.

„De mensen die niet onder het puin liggen, zijn in hun pyjama naar buiten gerend en hebben helemaal niets meer. En dat in een gebied waar ruim 13 miljoen mensen wonen.” Emin Acinikli is initiatiefnemer van de hulpactie. De schok was enorm toen hij nieuws over de aardbeving hoorde. „Eerlijk? Ik we..

Marcelle Warringa
Deel dit artikel via:
advertentie