Karin de Boer (rechts) overhandigt de cheque ter waarde van 1090 euro aan Gezien Schoo (tweede
van links). Links Ineke Brons van de Voedselbank, tweede van rechts Janny Rakhorst, lid van Inner Wheel.
Karin de Boer (rechts) overhandigt de cheque ter waarde van 1090 euro aan Gezien Schoo (tweede van links). Links Ineke Brons van de Voedselbank, tweede van rechts Janny Rakhorst, lid van Inner Wheel. Inner Wheel Nijkerk

Inner Wheel schenkt 1090 euro aan Kinderen van de Voedselbank Nijkerk

3 november 2022 om 09:26 Maatschappelijk

NIJKERK De Nijkerkse serviceclub Inner Wheel schenkt 1090 euro aan de Kinderen van de Voedselbank Nijkerk. Met dit geld worden rond Sinterklaas zo’n vijftig kinderen met vaak een moeilijke thuissituatie in het zonnetje gezet. Dat laten zij weten in een persbericht.

Namens Inner Wheel overhandigden Karin de Boer en Janny Rakhorst een cheque ter waarde van 1090 euro aan Gezien Schoo en Ineke Brons van de Voedselbank. Schoo, coördinator bij de Voedselbank, zorgt ervoor dat 95 kinderen van 0 tot en met 12 jaar van wie de ouders deelnemen aan de Voedselbank Nijkerk, dit jaar niet door de Sint worden vergeten. Gezien Schoo en Ineke Brons zijn blij met het bedrag dat Inner Wheel heeft ingezameld. „Concreet betekent dit een waardebon van 10 euro per kind, waarmee ze zelf allerlei leuke cadeautjes kunnen kopen”, aldus Schoo. Kinderen van de Voedselbank zet zich in om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland te verzachten.

De overhandiging van de cheque vond woensdag 2 november plaats bij de Voedselbank Nijkerk aan de Nachtegaalsteeg. Het is niet voor het eerst dat Inner Wheel geld schenkt aan de Kinderen van de Voedselbank in Nijkerk, laten zij weten. In voorgaande jaren gingen ook waardebonnen en een ‘verjaardagstas’ van Inner Wheel naar de Kinderen van de Voedselbank Nijkerk. „We zijn een Nijkerkse serviceclub en vinden het belangrijk om een lokaal initiatief te ondersteunen”, zo lichten De Boer en Rakhorst toe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie