Afbeelding
Arjen Gerritsma

Huisarts Frans van der Velde benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

2 november 2022 om 07:24 Maatschappelijk

HOEVELAKEN Bij Koninklijk Besluit is huisarts Frans van der Velde, uit Hoevelaken, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester reikt de onderscheiding uit tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum als huisarts in Hoevelaken op dinsdag 1 november.

Frans van der Velde is sinds 1 november 1997 huisarts in Hoevelaken. Als huisarts was Frans van der Velden vier jaar actief als tropenarts in Zimbabwe. Naast zijn werk was hij ook betrokken bij de oprichting van de Huisartsenpost Eemland.

Ook is hij actief voor het Sociaal Beraad Hoevelaken en de Huisartsen Coöperatie Amersfoort, is hij opleider van huisartsen, als afgevaardigde namens de huisartsengroep Hoevelaken lid van het GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en het HAROP (Huisartsen Rampen Opvang Plan) in de regio Gelderland, met als bijzonder aandachtsgebied de bestrijding van de COVID crisis. Ook is hij, in de functie als arts, vrijwilliger bij de Stichting Mensen voor Mensen, een stichting die groepsreizen organiseert voor mensen met een beperking.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie