Afbeelding
Amref Flying Doctors

Derk Jan fietste door Tanzania voor het goede doel: ‘Indrukwekkende week’

17 oktober 2022 om 17:00 Maatschappelijk

HOEVELAKEN Derk Jan Rozema uit Hoevelaken fietste vorige week de AfricaClassic door Tanzania, om geld op te halen voor Amref Flying Doctors. Door corona werd de tocht lange tijd uitgesteld, maar vorige week was het dan eindelijk zo ver: een tocht rondom de Kilimanjaro van 400 kilometer en 4000 hoogtemeters. ,,Een indrukwekkende week door een adembenemend landschap waarbij we dagelijks geraakt werden door wat we zagen”, blikt Rozema terug. 

Via zijn werkgever VvAA werd hem de mogelijkheid geboden om mee te doen aan de Africa Classic van Amref Flying Doctors. Samen met een vier collega’s en ruim 50 andere deelnemers vertrok hij naar Tanzania voor het zeven dagen durende fietsevenement. Onderweg werden ook projecten van Amref Flying Doctors bezocht, zoals een lokaal HIV centrum, een waterproject en de Nice Place. ,,Het was een opeenstapeling aan bezienswaardigheden en wisselende landschappen. Wat ons het meest bij is gebleven: waar je ook fietst, overal zag je opgewekte kinderen en mensen langs de weg, dat maakte diepe indruk. Want we zagen immers in wat voor omstandigheden zij leven.” 

CHEQUE Om überhaupt mee te mogen doen, moest Rozema 5000 euro inzamelen. Dat deed hij door een beroep te doen of familie, vrienden en dorpsgenoten, maar hij organiseerde ook acties om geld op te halen. In totaal werd door alle fietsers ruim 400.000 euro opgehaald voor Amref Flying Docters. Rozema mocht op de laatste dag na de finish de cheque overhandigen. ,,Een mooi sluitstuk op een fantastische week. We hebben gezien dat Amref hele mooie en goede dingen hier doet en we hadden niet met een beter gevoel het vliegtuig weer in kunnen stappen. Samen voor een gezond Afrika!”

Bekijk hieronder de video van Derk Jan Rozema in Tanzania. Meer foto’s en video’s zijn te vinden op www.africaclassic.nl.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie