Afbeelding
ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

Open Bedrijvendag voor basisscholen tijdens de Kinderboekenweek

24 september 2021 om 11:26 Activiteiten

NIJKERK In het kader van de Kinderboekenweek, die dit jaar als thema ‘beroepen’ heeft, organiseert de bibliotheek Nijkerk op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober een Open Bedrijvendag voor kinderen. Dit doet de bibliotheek in samenwerking met de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk.

In oktober wordt in het hele land de Kinderboekenweek georganiseerd. De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend event van tien dagen ter promotie van het (Nederlands) kinderboek. Zowel basisscholen, boekhandels als bibliotheken besteden veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Het doel van de Kinderboekenweek is, naast het promoten van het (Nederlandse) kinderboek, bevorderen van leesplezier en leesbeleving wat een grote bijdrage levert aan de taal- en leesontwikkeling van kinderen.

BEROEPEN Elk jaar staat er een bepaald thema centraal. ,,Met dat thema gaan wij aan de slag en kijken of er kansen en mogelijkheden zijn om met andere partners (anders dan de vanzelfsprekende partners) een activiteit kunnen organiseren. Aangezien dit jaar het thema ‘beroepen’ centraal staat, was de link met de BHN snel gelegd”, aldus de bieb. 

KIJKJE IN DE KEUKEN Op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober zetten bedrijven en instellingen hun bedrijven (gedeeltelijk) open voor kinderen, gezinnen en ander belangstellenden, zodat ze een kijkje in de keuken kunnen nemen. ,,U, als bezoeker, leert en ziet nieuwe dingen en gaat daar met elkaar over in gesprek, wat bijdraagt aan de taalontwikkeling van kinderen. U, als bezoeker, maken we ‘warm’ voor het beroep dat wordt uitgeoefend; wellicht heeft dit gevolgen voor de keuzes die kinderen maken als het gaat om hun loopbaan”, zo legt de bibliotheek uit. 

Op de website van de Bibliotheek Nijkerk komt meer informatie beschikbaar. Kinderen worden ook via de scholen geïnformeerd over de Open Bedrijvendag. Bedrijven kunnen zich ook aanmelden via de website van de Bibliotheek Nijkerk.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie