Afbeelding
Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers in Nijkerk

18 november 2021 om 11:01 Maatschappelijk

NIJKERK Buurtbemiddeling is op zoek naar vrijwillige buurtbemiddelaars in Nijkerk. Buurtbemiddeling stimuleert bewoners om zelf hun problemen op te lossen met als doel de communicatie te herstellen zodat iedereen prettig naast elkaar woont. 

,,Als buurtbemiddelaar ben je neutraal en kies je geen partij in een conflict. Je brengt mensen in contact en zorgt dat de bestaande problemen bespreekbaar worden”, legt de organisatie uit. ,,Je leidt het gesprek in goede banen en uiteindelijk zijn het de buren zelf, die het probleem oplossen.” 

Vrijwillige buurtbemiddelaars gaan altijd met zijn tweeën op pad en krijgen een driedaagse gecertificeerde basistraining. ,,Ben jij sociaal, open-minded en geïnteresseerd in anderen? Kun je goed luisteren en heb je een positieve en neutrale benadering van mensen? Heb je een paar uurtjes per week tijd (overigens grotendeels door jezelf in te plannen)? Neem dan contact op met de coördinator en stel je vragen in een kennismakingsgesprek via telefoonnummer 033 – 469 24 20.” CV en korte motivatie kan gemaild worden naar buurtbemiddeling@welzin.nl. Meer informatie over Buurtbemiddeling is te vinden op www.problemenmetjeburen.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie