Afbeelding
Harry Koelewijn

Buurtkastje geplaatst bij bibliotheek en op negen andere locaties in Nijkerk

19 april 2021 om 16:16 Maatschappelijk

NIJKERK Sinds deze week hangt er bij de Bibliotheek Nijkerk een buurtkastje waar iedereen voedsel in kan zetten en uit kan halen. Op die manier wordt voedselverspilling tegengegaan.

Het kastje is gemaakt op de sociale werkplaats van Stichting SoGoed, met een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Er zijn nog negen andere kastjes in Nijkerk opgehangen, onder meer bij het Paashuis aan de Goudenregenlaan 1, Goudenregenlaan 44, Seringenlaan 15, Valkenhof 32 en Sparrenlaan 47.

Iedereen die houdbaar voedsel over heeft, kan het in de kastjes neerzetten, zodat mensen die dit goed kunnen gebruiken er iets uit kunnen halen of kunnen ruilen. Zo wordt eten niet weggegooid, maar gedeeld met anderen. ,,Goed voor het milieu en voor je medemens”, aldus Maaike van Dijk van de bibliotheek. ,,In de Bibliotheek staat ook een speelgoedruilkast, en ook zijn er boekenzwerfkasten in de buurt. De kast-eigenaren hebben onderling contact, en kunnen bij veel voorraad het verdelen onder andere kastjes.”

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie