Afbeelding
Harry Koelewijn

Vrijwilligers Indira Nepal bakken 4000 oudejaarslekkernijen voor goede doel

31 december 2020 om 12:36 Maatschappelijk

NIJKERK Vrijwilligers van Stichting Indira Nepal zijn tijdens de laatste dagen van het jaar aan het bakken geslagen. Zo’n 4000 oudejaarslekkernijen werden in het hete frituurvet gebakken bij de bakkraam op het terras van Eethuys Marktzicht aan het Plein in Nijkerk. Veel Nijkerkers hebben een bestelling gedaan. De opbrengst wordt gebruikt voor extra voedsel en medicijnen voor de Nepalese opvanghuizen. 

Een deel van de baksels is geschonken aan de verpleeg- en woonzorghuizen in Nijkerk. Enkele vrijwilligers van Stichting Indira Nepal doen ook vrijwilligerswerk in Woonzorgcentrum De Pol. Het was een grote wens van de enthousiaste bakkers om de verpleeg- en woonzorghuizen te verrassen met oliebollen, appelbeignets en kwarkbollen. 

STICHTING Volgens de stichting is het veilig om de opvanghuizen te steunen; ze zijn volkomen legaal en worden gecontroleerd door de Nepalese overheid. ,,Alle bijdragen gaan volledig naar de opvanghuizen om de situatie van de kinderen te verbeteren’’, aldus de stichting. De gesteunde opvanghuizen bevinden zich in Kathmandu en Mahendranagar in Nepel. Met regelmaat reizen er stagiairs en vrijwilligers af om te helpen; zo worden er klussen uitgevoerd, Engelse les gegeven of baby’s verzorgd. Echter, vanwege corona ligt het vrijwilligerswerk helemaal stil vanwege corona. Meer informatie over de stichting is te vinden via www.stichtingindiranepal.nl.

Een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor de verzendkosten van ingezamelde en ontvangen spullen als kleding en bedlinnen voor de kinderen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie