Archiefbeeld ter illustratie
Archiefbeeld ter illustratie Rijden Zonder Invloed

Vrijwillige alcohol- en drugstesten in het centrum van Nijkerk

26 oktober 2020 om 16:57 Maatschappelijk

NIJKERK Bezoekers van het centrum in Nijkerk kunnen op vrijdag 30 oktober vrijwillig een alcohol- of drugstest laten afnemen bij het campagneteam van Rijden Zonder Invloed. ,,Want hoewel iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is, stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij rijgevaarlijke medicatie gebruiken”, aldus de initiatiefnemers.

De actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’, waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van rijden onder invloed van alcohol, drugs en rijgevaarlijke medicijnen. Het campagneteam is aanwezig met een bakfiets vol alcohol- en drugstesten en zal mensen in Nijkerk actief aanspreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstests afnemen. 

PRESENTJE Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

,,Tijdens alle acties houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen”, aldus het campagneteam. ,,We dragen mondkapjes of shield masks, zetten minder campagneleden in om de anderhalvemeterregel beter te kunnen waarborgen en hebben alle middelen coronaproof gemaakt om het hygiënische gebruik ervan te kunnen garanderen.”

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

advertentie
advertentie