Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Veertien nieuwe Nijkerkers tekenen participatieverklaring

13 maart 2020 om 18:00 Maatschappelijk

NIJKERK Veertien statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) tekenden donderdagmiddag 12 maart in het Nijkerkse stadhuis hun participatieverklaring. De uitreiking was de afsluiting van een reeks bijeenkomsten verzorgd door Vluchtelingenwerk. Van deze 14 konden 2 mensen niet bij de uitreiking zijn. Zij tekenen later.

De bijeenkomsten zijn onderdeel van het inburgeringstraject van de statushouders en laten de deelnemers kennismaken met de basisprincipes uit de Nederlandse samenleving. Met de feestelijke ondertekening wil de gemeente de nieuwkomers een welkome start in de Nijkerkse samenleving geven.

SAMENLEVING Tijdens de bijeenkomsten die de nieuwe Nijkerkers bijwoonden, leerden zij over de Nederlandse samenleving; over vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Er is bijvoorbeeld gesproken over gelijke rechten voor mannen en vrouwen, het recht om jezelf te ontplooien door onderwijs, het mogen kiezen van je partner of het recht om je mening te uiten. Daarnaast gaven gemeenteraadsleden een workshop over de gemeente en de politiek. Ook de bibliotheek en gebiedsteams leverden als gastsprekers een mooie bijdrage aan de workshops.

Wethouder Wim Oosterwijk: ,,Het is niet eenvoudig om je in een nieuw land te vestigen, om de mensen te leren kennen, de taal en gebruiken te leren. Dat vraagt om inzet en doorzettingsvermogen. Fantastisch om te zien dat deze groep mensen die stap heeft gezet en zich nieuwe Nijkerkers mag noemen. Met dank ook aan de goede begeleiding vanuit Vluchtelingenwerk."

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie