Afbeelding
eigen foto

Speelgoedruilmarkt 'Recycle Sint' in Nijkerk

26 oktober 2019 om 11:43 Maatschappelijk

NIJKERK Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom dit jaar een Recycle Sint op 15 November 2019. Locatie: Holkerstraat 15

Karin, Wim en Caroline zijn initiatiefnemers van de speelgoedruilmarkt in Nijkerk, ze vinden het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. 'Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt een enorm succes in andere plaatsen dus we hopen dit jaar ook op een hoge opkomst in Nijkerk!', aldus Karin.

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau 'Branding A Better World'  is het hier mee eens. Algu: 'Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.'

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Nijkerk vindt plaats op 15 november aan de Holkerstraat 15. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren van 10.00-13.00uur en om 18.00uur kan het ruilen beginnen, dit duurt tot 21.00uur. Bekijk recyclesint.org voor meer informatie en updates.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie