Afbeelding
Cycle for Hope

Nijkerks wielerevent met Michael Boogerd voor een goed doel

28 maart 2024 om 09:55 Maatschappelijk

NIJKERK Achttien Nijkerkers stappen 20 juni op de fiets om 48 uur lang in estafettevorm 1200 kilometer af te leggen. Dat doen ze om geld in te zamelen voor De Hoop, waar mensen met verslavingen of psychische problemen steun krijgen om hun leven weer op de rit te krijgen. 

Het is een initiatief van Cycle for Hope, een landelijk evenement. Elk jaar organiseren zij uitdagende fietsevenementen om de cliënten van De Hoop op weg te helpen naar een nieuw leven. ,,Opnieuw beginnen is een zware weg, met veel obstakels. Als Nijkerkse fietsvrienden willen wij hen helpen”, legt de groep uit. ,,We gaan van 20 juni tot 22 juni 2024 in estafettevorm in 48 uur twaalf etappes van 100 kilometer fietsen. Het wordt gegarandeerd afzien: zo voelen we iets van de weg van pijn en herstel die cliënten van De Hoop afleggen.” 

De groep bestaat uit Jan de Greef, Giso en Geralda Blom, Adriaan Jonker, Carla en Martin Tingen, Henk en Aline Poolen, Peter Schipper, Anne Meint Bouma, Erik en Corine Vreekamp, Ewout van den Noort, Jaco Vonk, Gerrit Bast, Mark van der Horst, Roel Verloop en Jan Pieter Stolk.

WIELERCAFÉ MET MICHAEL BOOGERD

Naast trainen en voorbereiden zijn de fietsvrienden ook bezig met het binnenhalen van sponsorgeld. ,,We doen dit via bedrijven en via donaties. Daarnaast organiseren we op woensdag 17 april in De Schakel een echt Nijkerks wielercafé.” Michael Boogerd zal ervaringen en anekdotes delen met het publiek en er wordt een veiling gehouden met items van onder anderen Bauke Mollema en Hennie Kuiper.

De avond begint om 19.30 uur. Rond 22.00 uur wordt het wielercafé afgesloten met een borrel en hapje. Een ticket kost 25,00 euro inclusief hapjes en drankjes. ,,De opbrengst gaat volledig naar team Nijkerk 2.0.” Reserveren kan via www.cycle-for-hope-nijkerk.nl

Bedrijven kunnen ook een sponsorpakket afnemen. Meer informatie daarover is te verkrijgen door te mailen naar cycleforhopenijkerk@gmail.com. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie