Afbeelding
Amber Lurks

Nijkerkse spijkerbroek van Amber binnenkort te zien in Museum Nijkerk

28 februari 2023 om 19:01 Kunst

NIJKERK Dat haar kunstproject, een Nijkerkse spijkerbroek, zoveel aandacht zou krijgen, had Amber Lurks (19) uit Nijkerk niet verwacht. Ze heeft leuk nieuws, want haar werk wordt binnenkort tentoongesteld. 

,,Ik had dit allemaal niet zien aankomen”, lacht ze. ,,Het is heel bijzonder om dit mee te mogen maken. Alle reacties die ik heb gekregen van mensen online, familie, vrienden en school, echt fantastisch.” Haar officiële beoordeling vanuit school heeft ze nog niet binnen, maar haar docent kon al wel verklappen dat het een voldoende gaat worden. ,,Heel het docententeam is super trots.”

MUSEUM 

Wat gaat er nu met de Nijkerkse spijkerbroek gebeuren? Amber heeft leuk nieuws: ,,Nadat mijn kunstproject in de Stad Nijkerk had gestaan, kwam ik in contact met Museum Nijkerk en zij toonden interesse om de broek tentoon te stellen. En dat gaat nu ook echt gebeuren. Vanaf 21 maart is mijn kunstproject te zien in Museum Nijkerk”, vertelt ze trots. 

VERKOPEN

Voor de toekomst heeft Amber het idee om de broek ook voor het grotere publiek te gaan produceren en verkopen. ,,Zoveel mensen hebben gereageerd dat ze ook graag zo’n echte Nijkerkse spijkerbroek willen. Samen met familie en vrienden wil ik gaan kijken of ik dit mogelijk kan maken.”

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie