Afbeelding
Jan Carel Koster

Welk van deze vijf kunstwerken komt in Hoevelaken te staan?

5 december 2022 om 13:41 Kunst

HOEVELAKEN In Hoevelaken komt een wisselsokkel te staan. Dat is een sokkel waar elk jaar een ander kunstwerk op mag staan. De Stichting Kunst in de Gemeente organiseert dit en riep lokale kunstenaars op voorstellen in te dienen. Inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen hun stem uitbrengen en de jury zal uit de top drie de definitieve keuze maken.

Het eerste ingezonden kunstwerk heet Meander Handen, Grip en is gemaakt door Linda Verkaaik. Lieuwe Wynia stelde haar werk genaamd Ruimtebeeld in. Ook het kunstwerk Spreid jouw vleugels en omarm je vrijheid van Ine Beving is een van de vijf inzendingen, net als The Fragile Memory of Hope van Jan Carel Koster. Nummer vijf is het kunstwerk Werveling van Truus de Haan. Over deze vijf inzendingen is hier meer te lezen. 

STEMMEN Het is de bedoeling dat de wisselsokkel in de Parklaan geplaatst wordt, links van de Praktijk Parklaan en links van de rododendrons. Naar verwachting zullen de sokkel en het eerste kunstwerk in maart 2023 geplaatst worden. Stemmen kan nog tot en met vandaag (5 december).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie