PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Nijkerk

Vader René en dochter Margo storten zich op fotografie: ‘Hij is mijn leermeester’

Kunst
Foto: Gerrit Steen
20 mrt 2022, 07:00
Het werk van vader René Bleeker is te zien tijdens de atelierroute. Dochter Margo heeft onlangs een eigen fotostudio geopend.
Het werk van vader René Bleeker is te zien tijdens de atelierroute. Dochter Margo heeft onlangs een eigen fotostudio geopend.
HOEVELAKEN

Verlaten en vervallen landhuizen, boerderijen en fabrieken, dat is waar het allemaal om draait. Tijdens de atelierroute van Nijkerk zijn zaterdag 28 en zondag 29 mei in Museum Nijkerk fraaie fotografische werken te bewonderen van René Bleeker. Die stille, lege en vaak voor publiek afgesloten gebouwen wekken zijn interesse. De creativiteit zit in de familie, want zijn dochter Margo is per 1 maart in Hoevelaken een fotostudio voor portretfotografie begonnen. Tijd voor een nadere kennismaking met deze creatieve fotografenfamilie.

,,Mijn specialiteit is urbex-fotografie”, vertelt René Bleeker. ,,Dat is het fotograferen van verlaten en vooral vervallen kastelen, landhuizen, boerderijen, ziekenhuizen, enzovoort. Ik probeer de sfeer vast te leggen op een schilderachtige manier. Bezoekers denken vaak dat het schilderijen zijn...

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie