Afbeelding
Museum Nijkerk

Nijkerk in oude foto’s: Singel

15 januari 2022 om 09:00 Historie Nijkerk in oude foto's

NIJKERK Het laatste stukje Singel voor de Oosterstraat vertoont op de oude foto een flauwe bocht die op de nieuwe foto niet meer is terug te vinden. Het enige wat er nu nog valt te herkennen is het puntje van het dak van de eierhal en de gevel van het hoekpand van de opticien Hans Anders op nummer 43. 

Op nummer 41 zat de joodse slagerij van Abraham en Sara Hamburger, later slagerij Bos. Het pakhuis op nummer 39 werd samen met nummer 41 gekocht door Scheer en Foppen. In 2003 vertrok deze naar de Langestraat. Op nummer 39 zat drogisterij van Mastenbroek opgevolgd door een groentezaak en in 1998 poelier van van de Kamp en tot 2014 van Mariëlle. Het hangt er maar net vanaf tot welke generatie je behoort om te kunnen vertellen waar welke winkeltjes hebben gezeten. 

Panden zijn door samenvoeging of herbouw in de loop der jaren niet meer terug te vinden. Wat te denken van het beeldbepalende pand met de klokgevel van van Koeverden aan de Oosterstraat. Dit verdween in 1957 door de verbreding van de Oosterstraat.


In de krant verschenen op 11 september 2019.

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie