Afbeelding
Marie-Jeanne Sol Fotografie

Zevenentwintigste editie van de a.s.r. Vitality Flitstriatlon Nijkerk op 7 juni

11 april 2023 om 07:30 Evenementen

NIJKERK De a.s.r. Vitality Flitstriatlon Nijkerk wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 7 juni. In de Nijkerkse polder wordt voor de 27ste keer gezwommen, gefietst en hardgelopen. 

Het evenement begint om 18.30 uur met de start voor paratriatleten. Vervolgens om 18.45 starten de estafette teams, waarbij elk teamlid een onderdeel van de 1/8 triatlon voor zijn rekening neemt.  Uiteindelijk start om 19.00 uur de eerste deelnemer aan zijn of haar individuele 1/8 triatlon. Rond 20.50 uur vindt de prijsuitreiking plaats voor teams en rond 21.00 uur verwacht de organisatie de snelste mannen en vrouwen te huldigen, met vervolgens de snelste Nijkerker en Nijkerkse.

PROGRAMMA

De deelnemers starten met het zwemonderdeel van 500 meter in de Arkervaart. Zij starten vanaf de kade en daar komen de zwemmers via een trap ook weer het water uit. Na het zwemmen moet er snel worden gewisseld in de wisselzone naast de sluis, waarna er wordt begonnen aan het fietsparcours van 20 kilometer. De fietsroute loopt van parc fermé linksaf over de Arkersluisweg langs de Arkervaart, nadat je onder het viaduct (A28) door bent gegaan meteen rechtsaf over het fietspad Junckerpad.


Foto: Harry van ‘t Veld.

Vervolgens rechtsaf de Watergoorweg op, over de A28 en bij de kruising rechtsaf naar de Arkerweg, gevolgd door rechts naar de Zeedijk langs de dijk van het Nijkerkernauw en voor de sluis naar rechts. Deze ronde wordt driemaal gefietst. Hierna is er weer een wissel in de wisselzone, waarna er 5 kilometer moet worden hardgelopen, dit zijn twee rondes over een heen-en-weer parcours op het Arkemheense pad. ,,Om daar te komen loop je eerst langs het water naar de sluis en ga je via het trappetje naast het brugwachtershuisje naar de brug, over de brug en meteen naar rechts en daar kun je vol gas twee keer heen-en-weer lopen op het Arkemheense pad”, legt de organisatie uit.  

Inschrijven kan via www.flitstriatlon.nl/inschrijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie