Afbeelding
Proef de passie

Organisatie tevreden over eerste Proef de passie Fijnproeftoer: ‘smaakt naar meer’

27 maart 2023 om 08:15 Evenementen

HOEVELAKEN Proef de passie verzorgde op zondag 26 maart voor het eerst een Fijnproeftoer in Hoevelaken. De vijf deelnemende keukens serveerden elk één van hun beste gerechtjes met een bijpassend drankje. Een korte wandelroute bracht de 85 deelnemers langs alle proeflocaties. In deze toer was er een verscheidenheid aan smaken te ontdekken, want de culinaire combinaties werden met zorg en in overleg met elkaar afgestemd.

De deelnemende proeflocaties waren Eetcafé de Foep, de Gillende Keukenmeid, Restaurant La Salita, Hotel de Klepperman en Cibo del Vino. ,,Voor de deelnemers is de Fijnproeftoer een goede manier om restaurants in de omgeving te ontdekken. Een veelgehoorde reactie is dat zij het zo leuk vinden dat ze steeds een ander gerechtje proeven, maar ook een ander sfeertje”, concluderen Mathilde Dusol en Marcelle Warringa namens de organisatie.

NAPRATEN OVER PANNENKOEKEN

‘t Backhuys van Hotel de Klepperman was één van de restaurants die erg verraste met de traditionele sfeer, een goed gerecht en een bijzondere wijn. Eén van de deelnemers merkte op; ‘Zelf zou ik dit restaurant niet zo snel kiezen om uit eten te gaan omdat het bij een hotel is. Maar het is hier erg gezellig en het eten smaakt heerlijk. Ik kom hier zeker terug.’

,,De Gillende Keukenmeid bakte een gevulde pannenkoek die bij iedereen in de smaak viel en daar werd veel over nagepraat.” De koks van La Salita konden niet kiezen wat ze wilden serveren en lieten de deelnemers kiezen uit drie opties. Hoewel het concept eigenlijk is dat iedereen hetzelfde krijgt en deelnemers niet hoeven te kiezen, vonden zij dit juist verrassend en leuk.

‘SMAAKT NAAR MEER’

Cibo del Vino pakte uit met de Big Green Egg en vertelde veel over de keuze van het gerecht en welke wijnen het meest geschikt waren om erbij te drinken. Hier en daar werd het bijna een mini-wijnproeverij en men kon deze wijn en spijs boerderij erg waarderen. ,,Wij wisten niet dat het zo mooi is hier en het is bijzonder om binnen te mogen kijken. Normaal gesproken kom je hier nooit!”

Eetcafé de Foep was bij velen favoriet als ‘laatste stop’. ,,Hier is een gezellige bar om samen nog even na te genieten.” De laatste drankjes en koffie werden dan ook in de Foep genuttigd. Het vegetarische gerechtje dat geserveerd werd in het eetcafé verraste. De organisatie is daarom erg tevreden met de reacties en heeft van de proeflocaties begrepen dat zij ook allen genoten hebben van de middag. ,,Misschien smaakt dit evenement naar meer en wordt het over een tijdje nog eens georganiseerd.”

Fijnproeftoer Lekker in Nijkerk

De volgende Fijnproeftoer is op zondag 21 mei in het centrum van Nijkerk. Een aantal restaurants die al eens eerder meededen zetten opnieuw hun beste beentje voor om een verrassende culinaire combinatie te serveren. Voor het restaurant van theater Streams Breede Beek is het de eerste keer als proeflocatie. Voor de toer in Nijkerk zijn nog kaarten te koop via proefdepassie.com. Deelname kost 59 euro.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie