Afbeelding
Maarten J. Eykman

Gluren bij de Buren Nijkerk is op zoek naar acts en huiskamers

24 november 2022 om 14:16 Evenementen

NIJKERK Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor zesde keer naar Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije inwoners die de optredens bij hun thuis hosten. 

Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de gemeente samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.

ACTS GEZOCHT Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetoverd tot eendaags podia voor lokale performers.

FESTIVALTERREIN Programmamaker Yop Coolen: ,,Tijdens de zesde editie van Gluren bij de Buren Nijkerk zetten we ons in om zoveel mogelijk enthousiaste jonge talenten en gastvrije bewoners uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken te betrekken. Op deze manier maken we van de hele gemeente een groot festivalterrein.”

Aanmelden kan tot en met zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne, op zondag 5 februari 2023, van 12.00 tot 17.00 uur. Entree: vrijwillige bijdrage gewenst.

advertentie
advertentie