Afbeelding
De Wijnschool

Tweede editie Proef de passie Wijnproeftoer voert langs drie wijngaarden en wijnschool

Evenementen

NIJKERK De tweede editie van de ‘Proef de passie Wijnproeftoer’ staat gepland op zaterdag 27 augustus in Nijkerk en Hoevelaken. Op deze dag zullen per fiets vier wijnlocaties te bezoeken zijn. Naast de drie wijngaarden opent die dag de wijnschool Cleyn Steenlershof haar deuren voor publiek. Hier zal wijn op een leerzame manier aan de man worden gebracht. 

Bij de wijngaarden zijn op gezette tijden rondleidingen en vrijwilligers staan klaar om te vertellen over de wijn en om te laten proeven. Bij een van de wijnboeren is ook de wijnkelder te bezichtigen. Deelnemers leren tijdens de Proef de passie Wijnproeftoer alles over duurzaam wijn maken op Nederlandse bodem en wat er komt kijken bij het precieze en uitgebreide proces. De wijngaardeniers vertellen gepassioneerd over het vak van de wijnbouw. Deelnemers ontvangen op zaterdag 27 augustus de passe-partouts en een fietsroute om alle wijnlocaties aan te doen.

VERSCHILLEND De wijngaarden Aan de Breede Beek, Wijnhoeve Middeldorp en Onder Orion liggen niet meer dan 10 kilometer uit elkaar en zijn allemaal heel verschillend. Sommige van de wijnen die zijn geproduceerd, zijn onderscheiden met een medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen. Er wordt dus wijn van hoge kwaliteit gebotteld en een van de wijngaarden is zelfs ook bezig met het brouwen van bier. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Proef de passie.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie