Emile van Lent met Els Groosjohan, Karen van de Lande en Adri Grift.
Emile van Lent met Els Groosjohan, Karen van de Lande en Adri Grift. Gerrit Steen

Sprookjes in dorpshuis De Stuw

21 november 2019 om 08:53 Evenementen

HOEVELAKEN Emile van Lent geeft met een groep van drie assistenten op vrijdagavond 29 november om 20.00 uur in dorpshuis De Stuw een presentatie. Voor de pauze is het sprookje Blauwbaard's burcht het onderwerp. Na de pauze volgt het verhaal van Macbeth van Verdi, gebaseerd op de kortste tragedie die William Shakespeare heeft geschreven, over de Schotse edelman Macbeth die tot waanzin gedreven wordt door de machtswellust van zijn vrouw.

Twee thrillerachtige voorstellingen met beelden op groot scherm die het menselijk tekort accentueren. Zo is de titel van deze avond ontstaan: Ontdek gisteren, begrijp vandaag. Van Lent: ,,Sprookjes hebben vaak een dubbele bodem: vermaak en raadgeving. Ze zijn als een spons die een veelvoud van interpretaties opzuigt en dat geeft ruimte, zodat het menselijk bestaan en de toekomst opnieuw vormgegeven kunnen worden. Het wordt vooral een spannende voorstelling met aangrijpende sinistere beelden op groot scherm."

GROOT SCHERM Van Lent geeft al enkele jaren twee keer per jaar een presentatie met muziek en beelden op groot scherm, meestal gerelateerd aan oude geschiedenis en klassieke muziek, bij uitstek opera met de diepere achtergronden. Daarbij maakt hij gebruik van enkele assistenten die verschillende rollen in tekst en beeld voor het voetlicht brengen. Van Lent heeft inmiddels een vaste plaats veroverd in het lokale cultureel gebeuren.

Toegang: 8,50 euro. Kaarten verkrijgbaar bij Bruna Hoevelaken, Weterings Electra Hoevelaken en aan de zaal of reserveren via evanlent@ziggo.nl, 033-2538661.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie