Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Olifantenkalfje geboren in Dierenpark Amersfoort

12 november 2020 om 10:58 Dieren

REGIO Na de trieste ontsnapping van twee chimpansees eerder deze maand, is er nu ook goed nieuws te melden vanuit - het door corona afgesloten - Dierenpark Amersfoort. Donderdagochtend verschool de hoogzwangere Kina zich een tijdje achter een paar boomstammen en baarde daar het kalf, waarvan nog geen naam bekend is. 

,,Rond 10.00 uur kwam het olifantje ter wereld. Bijzonder, want meestal worden olifanten in de nacht geboren”, vertelt dierverzorger Rob Saris. Moeder Kina en haar kalf maken het goed. ,,Het olifantje heeft al gedronken en Kina houdt haar jong goed in de gaten”, vertelt de dierverzorger. ,,Het is het tweede jong van Kina, dus zij weet nu goed wat het moederschap inhoudt.” Of het kalf een vrouwtje of een mannetje is, is nog onduidelijk: ,,We kunnen het geslacht namelijk pas zien als het jong voor het eerst heeft geplast”, legt Saris uit.

Op dit moment is DierenPark Amersfoort tijdelijk gesloten in verband met de huidige corona-maatregelen en is het pasgeboren jong dus nog niet in het park te bewonderen. ,,Wel kan iedereen de eerste stapjes van het kalf bekijken via de live webcams”, vertelt Saris. 

Vreugde en verdriet liggen deze weken dicht bij elkaar in het park. De ontsnapping en het gemis van de twee chimpansees heeft grote impact op de dierverzorgers en andere medewerkers. ,,Het verdriet is groot, maar deze olifantgeboorte is een lichtpuntje voor alle betrokkenen in deze moeilijke tijd”, vertelt Saris.

Het kalfje rechts, vlak voor de twee volwassen olifanten.
advertentie
advertentie