Afbeelding
Amaris

Joep (13) maakt neusclipjes: Beslagen bril verleden tijd voor zorgmedewerkers

13 januari 2021 om 08:30 Corona Coronavirus

NIJKERK Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen is nog nooit zo belangrijk geweest als tijdens deze pandemie. Iedere zorgmedewerker is verplicht om beschermingsmiddelen te dragen en zichzelf en de cliënt te beschermen tegen corona. In de praktijk blijkt dat het dragen van deze middelen niet altijd comfortabel is. Dit was ook het geval bij de moeder van Joep van der Zee. Zij werkt in het Meander Medisch Centrum en heeft tijdens haar werkzaamheden vaak last van een beslagen bril.

,,Mijn moeder zei dat ze hier last van had en vroeg mij of er misschien een oplossing voor was. Ik ben op internet gaan speuren en heb per toeval een ontwerp gevonden van een neusclip”, zegt Joep. Hij ging met het ontwerp aan de slag en kon met zijn eigen 3D-printer een zelfgemaakt exemplaar uitprinten voor zijn moeder. ,,Ze nam de neusclip mee naar haar werk en vond het heel goed werken. Mijn moeder heeft er een aantal aan haar collega’s uitgedeeld en iedereen was er positief over.”

Het neusclipje is gemaakt van plastic en kan zelfs in verschillende kleuren gemaakt worden. ,,Het is een clipje die je op je mondkapje kunt zetten op de plek waar je neus zit, het sluit daardoor beter af en vormt beter naar je neus. Er komt hierdoor geen lucht meer langs het neusgedeelte van het masker, waardoor de bril niet beslaat en dus fijner zit”, aldus Joep.

TWEEDE PRINTER Vincent Kosse, facilitair manager bij Amaris, hoorde het verhaal over Joep en was direct enthousiast. Na intern overleg mocht Joep direct aan de slag voor Amaris. Inmiddels heeft hij honderd neusclips gemaakt en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Het produceren van een neusclip duurt ongeveer dertig minuten, dus een extra printer - die hij binnenkort van Amaris krijgt - is meer dan welkom. ,,Ik maak de neusclips vanuit huis, maar binnenkort komt mijn nieuwe printer in een lege kamer van Amaris Amerhorst te staan.”

IETS BETEKENEN Naast de neusclips print en ontwerpt Joep ook veel andere dingen voor anderen, zoals een onderdeeltje dat kapot en niet meer te koop is of iets wat op maat gemaakt moet worden. Hij vindt het heel leuk om te doen. ,,Ik houd van 3D-printers en techniek met alles eromheen, daarnaast is het heel mooi dat ik hiermee ook nog iets kan betekenen voor de zorgmedewerkers.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie