Afbeelding
Kees van den Heuvel

Corona-teststraat geopend in Nijkerk

30 november 2020 om 12:29 Corona

NIJKERK In Nijkerk is maandagochtend een corona-teststraat geopend aan de Berencamperweg 12, in Hart van Holland. Het is de zevende corona-testlocatie voor de inwoners van Gelderland-Midden. Alle inwoners met gezondheidsklachten kunnen terecht in de nieuwe teststraat. 

Wethouder Harke Dijksterhuis en burgemeester Gerard Renkema waren bij de opening van de nieuwe teststraat aanwezig. Eerder zei Dijksterhuis al het volgende: ,,De opening van de teststraat in Nijkerk maakt het voor onze inwoners nog gemakkelijker om zich snel te laten testen. Afstand houden en handen wassen is het allerbelangrijkste. Testen bij klachten is daarnaast een belangrijke manier om het virus onder controle te krijgen. Ik ben dan ook erg blij met de komst van deze teststraat.”

TESTSTRAAT Over het algemeen kunnen inwoners binnen 24 uur terecht in de teststraat. De gemeente Nijkerk en GGD Gelderland-Midden zijn ervan overtuigd dat zij door deze gezamenlijke aanpak een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus. 

Testen bij de GGD is gratis en betrouwbaar. Een afspraak maken kan via de landelijke afsprakenlijn Corona 0800-1202 of online via rijksoverheid.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie