Afbeelding
Kees van den Heuvel

Leerlingen Nijkerkse Prins Willem Alexanderschool terug in de schoolbanken

12 mei 2020 om 12:09 Corona Coronavirus

NIJKERK Na bijna twee maanden mochten de leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Nijkerk maandag het schoolplein weer betreden. De school had diverse ingangen gecreëerd voor de verschillende groepen. De ouders brachten de kinderen bij de docenten, die achter een lint stonden, en zij begeleidden vervolgens de kinderen naar de klas. 

Kees van den Heuvel

Het was een heel gepuzzel, maar directeur Mendy Meenderink is blij dat de deuren van de school weer open zijn. Zij verwelkomde de leerlingen en hun ouders maandagmorgen hoogstpersoonlijk. 

,,Wat was en is het een vreemde periode en wat hebben we iedereen gemist. We staan te springen om weer te beginnen en de kinderen weer te kunnen verwelkomen", aldus Meenderink. ,,Voor de een is het spannender en moeilijker om weer naar school te gaan dan voor de ander. Dat is heel begrijpelijk. We proberen zo goed mogelijk rekening te houden met elkaar. We gaan er samen een goede laatste periode van maken." 

Alle leraren waren aanwezig. De meeste kinderen ook, maar een enkele leerling is thuisgebleven. Zij krijgen thuisonderwijs. De school heeft ervoor gekozen om om de dag een hele dag les te geven, behalve op woensdag. Andere scholen kiezen voor halve dagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie