Afbeelding
Harry Koelewijn

Veluwe Wandeltocht Nijkerk gaat niet door

20 april 2020 om 19:50 Corona Coronavirus

NIJKERK De 62e Veluwe Wandeltocht Nijkerk van zaterdag 6 juni gaat niet door. Het bestuur van de wandeltocht heeft dat besloten vanwege de coronapandemie. ,,De maatregelen van de landelijke overheid over grote evenementen lopen tot en met 1 juni, maar wij verwachten niet dat dan alles weer volledig naar honderd procent zal gaan, zoals ook aangegeven door de premier", legt het bestuur uit.

,,Op de dag van de Veluwe Wandeltocht zijn duizenden mensen aanwezig, zowel langs het parkoers in de stad als op de start- en finishlocatie. Het bestuur vindt het risico van besmettingen te groot, en wil hierin ook haar verantwoordelijkheid nemen. Het is erg jammer, maar hopelijk kan en mag er in 2021 weer gewandeld worden. Deze is gepland op zaterdag 29 mei 2021."

Volgens het bestuur zijn alle voorbereidingen van dit jaar niet helemaal voor niets. ,,Het bestuur is alle vrijwilligers die bij de voorbereidingen van de VWT van dit jaar betrokken waren erg dankbaar voor al hun inspanningen. Dat maakt de organisatie van de VWT voor 2021 iets gemakkelijker, maar neemt niet weg dat er weer het nodige voorbereidend werk verzet moet gaan worden. Hiervoor zoekt het bestuur extra vrijwilligers."

In verband met wisseling van organisatorische taken en het vertrek van de secretaris is het bestuur van de VWT op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen bij de voorbereidingen van de VWT van 2021. ,,De voorbereidingen starten in september van 2020 maar voor deze zomer moet de (bestuurlijke) organisatie rond zijn. Het bestuur doet daarom een dringende oproep aan inwoners van de gemeente Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken die organisatorische kwaliteiten hebben, een paar uurtjes in de maand tijd hebben voor overleg en op de dag van de VWT zelf ook hun mannetje/vrouwtje willen staan. Er wordt gewerkt volgens een nauwkeurige activiteitenlijst en een professioneel draaiboek en veiligheidsplan. Dat wiel hoeft niet opnieuw worden uitgevonden, wel hebben wij (nieuwe) handjes en mondjes nodig om de puntjes op de i te zetten."

Meer informatie via info@veluwewandeltocht.nl.

advertentie
advertentie