Afbeelding
Shutterstock

Kerstmarkten, kerstconcerten en andere activiteiten in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken

1 december 2023 om 09:14 Activiteiten Tips van de redactie

NIJKERK De feestdagenmaand is weer aangebroken en talloze verenigingen en ondernemingen spelen daar jaarlijks natuurlijk graag op in. Wat is er in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken allemaal te doen om in een feestelijke sfeer te komen of een leuk cadeau voor je naasten te vinden? Bekijk hier een overzicht.

Heb jij ook een (openbaar) evenement waar lezers van de Stad Nijkerk van móeten weten? Mail het naar stad.nijkerk@bdu.nl en maak kans op een plekje in dit overzicht.

Winterfair in Nijkerkerveen

Zaterdag 9 december | 19.00 | Dorpsplein Nijkerkerveen

Na het succes van vorig jaar wordt er dit jaar weer een winterfair gehouden in Nijkerkerveen. Op zaterdag 9 december zal dit evenement, georganiseerd door Stichting Winterfair Nijkerkerveen, plaatsvinden. Dat laten zij weten in een persbericht. De entree is gratis. ,,Het dorpsplein wordt weer omgetoverd in winterse sferen met gezellige lampjes, vuurkorven en een verlichte kerstboom. Van 16.00 uur tot 21.00 uur zal er een breed scala aan kramen zijn met onder andere woondecoratie, kleding, sieraden, diverse foodtrucks en zal er een verhalenverteller zijn en nog veel meer.’’ Ook zullen er een aantal personages in Dickens kleding rondlopen en heeft de Kerstman een plekje gereserveerd in zijn agenda om Nijkerkerveen te bezoeken, laat de organisatie weten. Dit jaar is er ook weer een lampionnenoptocht. De start is om 19.00 uur. ,,Lampionnen zijn te koop bij de organisatie op het plein.’’]

Salentein kerstevent

Zondag 10 december en maandag11 december | 13.00 - 18.00 | Landgoed Salentijn

Fonkelende lichtjes, de rijkelijke versiering en geurige specerijen, voor veel mensen blijft Kerst de mooiste tijd van het jaar. Misschien ook wel voor ons mooie landgoed. ,,Het ziet er uit als een sprookje”, horen wij vaak rond de feestdagen. Op zondag 10 en maandag 11 december openen wij van 13.00 tot 18.00 uur onze poorten om met ons mee te genieten van de warme kerstsfeer, een lekker drankje of hapje of te zoeken naar een mooi geschenk van een van onze partners. Toegang is kosteloos, reserveren om bij de middag aanwezig te zijn wordt gewaardeerd.
Meer informatie op deze website

Muzieklezing: Kerstmuziek waar komt het vandaan?

Maandag 11 december | 19.30 tot 21.30 | Bibliotheek Nijkerk

“It’s beginning to look a lot like Christmas…” Als de eerste kerstliedjes op de radio komen dan weet je het: Kerst is nu echt dichtbij! Er is geen enkel ander seizoen waarvoor we speciale muziek maken. Zo bijzonder is dat! En een kerstlied is ook echt heel anders dan een gewoon lied. Maar waarom luisteren we in deze periode kerstliedjes? Hoe lang doen we dat al? Kortom: wat is de geschiedenis van de kerstmuziek?
Meer informatie op deze website

Christmas is coming

Dinsdag 12 december |  20.00 tot 22.30 | Theater Streams Breede Beek

Wegens groot succes en een snel uitverkocht eerste concert op zaterdag 9 december wordt het concert ‘Christmas is coming’ van de NSFC nogmaals uitgevoerd en wel op dinsdag 12 december. Het orkest van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, o.l.v. dirigent Cor Pronk, neemt u mee in kerstsferen met een populair kerstprogramma en begeleidt gospelqueen Muriel Blijd. Van Jingle Bells via Winterwonderland en traditionele kerstmuziek naar Driving home for christmas. Het programma wordt ondersteund door winterse beelden en een kort kerstverhaal. In het programma is een pauze verwerkt. Wilt u zeker zijn van uw plekje? Bestel dan voor 20 november uw kaarten.
Meer informatie op deze website.

Kerstfair Nijkerk

Vrijdag 15 december | 14.00 tot 20.00 |  Theater Streams Breede Beek

Op vrijdag 15 december 2023 wordt de theaterzaal van Streams Breede Beek weer omgetoverd tot een sfeervolle indoor kerstfair. Slenter tussen 14.00 en 20.00 uur langs kraampjes gevuld met moois en lekkers van lokale smaak- en sfeermakers. Waan je in kerstsferen met muziek, veel lichtjes en warme gezelligheid tijdens deze tweede editie van Kerstfair Nijkerk.
Meer informatie op deze website.

Hartje Winter Shopping Night

Vrijdag 15 december | 17.00 | Centrum Hoevelaken

Markeer het in je kalender, want dit evenement mag je niet overslaan! Beleef een betoverende kerstavond in Hartje Hoevelaken met een gezellige Kerstsamenzang, warme chocolademelk, heerlijke glühwein, een romantische liefdesboog vol lichtjes en een extra koopavond. Wat de avond extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om een unieke Hartje Hoevelaken mok te kopen, prachtig ontworpen door @mooi_miek. Je zult absoluut verliefd worden op deze mokken! Op de avond zelf kun je de mok gratis laten vullen met chocolademelk. Kan je niet wachten tot 15 december? Haal dan nu al jouw mok in huis! Deze zijn verkrijgbaar bij geselecteerde winkels in Hartje Hoevelaken of via de website: https://shop.hartjehoevelaken.nl/checkout/mok. Hier kun je ook het volledige ontwerp van de mok bekijken. Zien we je op vrijdagavond 15 december vanaf 17:00 uur? We zijn helemaal voorbereid en klaar om er een onvergetelijke avond van te maken voor iedereen.

Kerstfair in Hoevelaken

Vrijdag 15 en zaterdag 16 december | 10.00 tot 16.00 | Hogebrinkerweg 50 in Hoevelaken

Vrijdag 15 en zaterdag 16 december van 10.00 tot 16.00 uur is er bij Harco Hoveniers aan de Hogebrinkerweg 50 in Hoevelaken een kerstfair onder de naam ‘Winterse Kerstsfeer’. De grote loods op het terrein wordt, net als vorig jaar, omgetoverd tot een knusse snuffelhal met veel kerstbloemwerk, kerstsnuisterijen, maar ook brocante en handwerkmateriaal om de winter heerlijk mee te vullen. Het kerstbloemwerk bestaat onder andere uit kransen, toeven voor op de deur, grote en kleine kerststukken, opgemaakte vazen en quirlandes. 

Collega bloemschiksters Mieke van de Brug en Erica Faddegon hebben er zin in en zitten al vol inspiratie om creatief aan de slag te gaan en net iets anders te maken dan de standaardstukken die overal te koop zijn. ,,En we kunnen dat voor zeer redelijke prijzen aanbieden dankzij de medewerking van Harco Hoveniers”, zo zeggen de dames enthousiast. 

De volledige opbrengst van het evenement gaat naar het Diabetes Fonds, en wel specifiek naar het Bestemmingsfonds genezing diabetes type 1. ,,Net als bij het zomerse handwerkfestijn, dat jaarlijks ook op deze locatie plaatsvindt, krijgen we veel schenkingen binnen met bruikbaar materiaal”, zo vertellen de dames. ,,De leukste brocante-kannen, zilveren schaaltjes en koperen kandelaars zitten er tussen de donaties. Van een leuke kan of stoere schaal maken we dan weer een uniek bloemstuk voor een aantrekkelijke prijs. En omdat de volledige opbrengst voor het goede doel is, vinden we het extra leuk om te doen. Onze eerste editie vorig jaar was een groot succes en daarom hebben we dit jaar voor nóg meer leuke kerstdecoraties en kerstmateriaal gezorgd. En de handwerk- en knutselmaterialen zijn gesorteerd op kerst- en wintermaterialen. Maar er zijn ook kleine kerstcadeautjes en kerstboomhangers te vinden. Kortom, het wordt weer een gezellige snuffelhal.” 

Kerstconcerten Het Voice Company Koor Nijkerk

Zaterdag 16 december | 15.00 tot 16.30 | Kruiskerk, Venestraat 44 in Nijkerk

Dit jaar geeft Het Voice Company Koor Nijkerk twee kerstconcerten met als  titel  ’Feliz Navidad’. Onder leiding van dirigent Edwin Schimscheimer maakt het koor een muzikale kerstreis door Zuid- Amerika. De begeleiding op de vleugel wordt verzorgd door pianist Bouwe Bruins. Daarnaast wordt het koor aangevuld met de solist Alvaro Pinto Lyon en Boliviaanse muzikanten van de muziekgroep Yatiyaña. De presentatie is in handen van Greetje Houwen. 

De concerten vinden plaats op:
14 december in Harderwijk om 20:00 in de Grote Kerk, Kerkplein 1, 3841EC, Harderwijk, zaal open om 19:30.
16 december in Nijkerk om 15:00 in de Kruiskerk, Venestraat 44, 3861BX, Nijkerk, zaal open om 14:30 uur.

Kaarten zijn voor 15,00 euro te verkrijgen bij boekhandel Roodbeen te Nijkerk, aan de zaal en online via www.hetvoicecompanykoornijkerk.nl.
Meer informatie op deze website

Kerstvoorstelling ‘Sleigh Ride’ in Streams Breede Beek

Zaterdag 16 december | 20.15 | Kloosterstraat 3

Ook zo’n zin in een gezellige kerst? Samen met familie en vrienden? Kom dan ook naar de winter-wonder-voorstelling  Sleigh Ride! Een heerlijke muzikale kerstshow, met de mooiste en gezelligste kerstsongs, uitgevoerd door musici, zangers en dansers. Wat dacht je van de klassieker Baby It’s Cold Outside en de heerlijke meezinger All I want for Christmas? De kerstman is er natuurlijk ook en hij deelt aan alle bezoekers, groot en klein, kerstpresentjes uit. Cast: Muziek: Musica Extrema (Tanya Schaap: viool, Ben van den Dungen: tenor- en sopraansaxofoon,  Marc Bischoff: piano, Steve Zwanink: contrabas). Zang: Masha Bijlsma en Paul van Kessel. Dans: Annemieke en Roshan. Kaarten reserveren via de website van het theater of telefonisch op 033-208 74 10.

Kerst familieconcert

Zondag 17 december | 15.00 tot 16.00 | Vredeskerk Nijkerk

Met drie zangers, vier blokfluiten, een orgel en een heuse midwinterhoorn kunt u met uw kinderen genieten van een vrolijk en gratis toegankelijk kerstconcert. Het afwisselende programma vermeldt kerstliederen uit de middeleeuwen, waaronder de oudste versie van “Nu zijt wellekome”, kerstmuziek uit de barok en kerstliederen in een bewerking van Ton Koopman/Herman van Veen, ook om mee te zingen. Daarnaast klinken combinaties van zangers en instrumenten met als hoogtepunt “Ihr Hirten kommt herbei”, voor fluiten,zangers, orgel en “herdershoorn”, waarvoor wij een herder vonden om de midwinterhoorn te blazen.

Dit concert is een initiatief van organist/koorleider Hugo van Veen, die onlangs in Nijkerk neerstreek na een vruchtbare muzikale periode in Lutherstadt Eisleben (ex DDR). Hij richtte blokfluit-ensemble Sweelinck’s Companions op waarmee samen het idee voor dit concert ontstond. De zangers zijn: Martine Folkersma - sopraan, Lucia van Vugt - alt en Henk van den Brink - bas. De fluiters: Marlies van der Klugt, Suzan Vermeer, Marjan Prins en Hugo van Veen. Ed Kiel bespeelt het orgel en Theo ter Beek de midwinterhoorn. Zondagmiddag 17 december om 15.00 uur in de Vredeskerk, van Reenenpark 23, Nijkerk. Na afloop collecte voor de onkosten.

Groei & Bloei low budget kerstworkshop

Maandag 18 december | 19.30 tot 22.00 | Aeres Luxoolseweg 1

Iedereen is welkom om gezellig een mooi en eventueel vogelvriendelijk kerststuk te komen maken. Groei&Bloei zorgt voor voorbeeldstukken, steekschuim en prachtig vers kerstgroen, takken, bessen en dergelijke. Alle andere benodigdheden nemen de deelnemers zelf mee. Kosten zijn €10,- voor leden, €15,- voor gasten, koffie/thee met een kerstkoekje €1,25 /kopje. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website.
Meer informatie op deze website.

Wine & Dine met livemuziek

Dinsdag 26 december | 17.00 tot 22.00 uur | Strandhuys Nijkerk Zeedijk 1a

Vier kerst gezellig met familie en vrienden bij het Strandhuys, wij zullen een heerlijk diner verzorgen. Onder het genot van gezellige livemuziek van het akoestische duo Anne & Erwin.
Meer informatie op deze website

Kerst-en Nieuwbingo

Donderdag 28 december | 19 tot 21.00 uur | Strandhuys Nijkerk Zeedijk 1a

Voor jong & oud, gezellig met de familie! Aanvang is vanaf 19.00 uur, we starten om 19.30 uur. De kosten voor een kaartje zijn 9,50 euro per persoon en kunnen op dezelfde avond gekocht worden.
Meer informatie op deze website.

Carbidschieten Nijkerkerveen

Zaterdag 30 december | 10.00 tot 18.00 | Schoolstraat Nijkerkerveen

Eind december zal in Nijkerkveen het carbid knallen weer losbarsten. Het team dat zich wijdt aan het carbid schieten is het hele jaar actief om een indrukwekkend evenement neer te zetten. Dit jaar vindt het niet plaats op Oudejaarsdag, maar op zaterdag 30 december. Details over dit evenement worden later bekendgemaakt, maar zet de datum alvast in uw agenda.

Nieuwjaarsconcert Duo Virtuoso

Zaterdag 6 januari | 20.00 uur | Grote Kerk Nijkerk

In 2015 werd de traditie van nieuwjaarsconcerten in de Grote Kerk van Nijkerk nieuw leven ingeblazen. In 2024 opent Duo Virtuoso het jaar muzikaal met een vierhandig orgelconcert. Duo Virtuoso is een gepassioneerd orgel-piano duo, bestaande uit Mark Brandwijk en Reinier Korver. In Nijkerk zullen zij samen vierhandig op het Van Deventer-orgel uit 1756 spelen. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie