Afbeelding
de Alliantie

Sloop van woningen aan Beverdam in Hoevelaken gestart

30 november 2023 om 15:31 Nieuwbouw

HOEVELAKEN De sloop van de 20 woningen aan de Beverdam in Hoevelaken is gestart. De oude woningen maken plaats voor 36 nieuwe appartementen. Samen met bewoners en de gemeente Nijkerk maakte de Alliantie plannen voor een nieuw gebouw waar het prettig wonen is. In dit gebouw is ook plek voor eerdere bewoners die willen terugkeren.

,,Dankzij het project Beverdam bouwen we 30 sociale en 6 middensegment huurwoningen waarmee er 16 woningen worden toegevoegd aan onze woningvoorraad. Bovendien zijn de nieuwe appartementen duurzamer dan de bestaande woningen”, licht ontwikkelmanager van de Alliantie Ontwikkeling Bram Meijers toe.

PLANNING

Heijmans neemt de bouw van de woningen op zich. De bouwhekken staan nu om de te slopen woningen aan de Beverdam. Vanaf half november tot half december starten de voorbereidende werkzaamheden voor de echte sloop. Dit begint met het weghalen van asbest uit de liftschachten. Een gespecialiseerd en gecertificeerd asbestbedrijf voert de werkzaamheden in opdracht van Heijmans uit. In het nieuwe jaar start de echte sloop, het definitief weghalen van de woningen. Direct naar de sloop start Heijmans met de bouw van de 36 appartementen. Naar verwachting worden de woningen half 2025 opgeleverd.

INLOOPBIJEENKOMST

Tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 29 november kregen omwonenden van Heijmans en de Alliantie informatie over de plannen voor de komende tijd, de verkeerssituatie & veiligheid, de communicatie rondom het project en het ontwerp. ,,Via de Heijmans Bouwapp worden omwonenden geïnformeerd over de sloop en bouw. Maar vragen kunnen hier ook gesteld worden. Wij zijn te gast in de buurt en hechten veel waarde aan veiligheid en welzijn van alle betrokken partijen, ook omwonenden”, aldus projectleider Henk van Hell van Heijmans.

APPARTEMENTEN

In het gebouw komen 2- en 3-kamerappartementen. ,,De 2-kamerappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 49 vierkante meter. De grootte van de 3-kamerappartementen ligt tussen de 63 en 70 vierkante meter. De appartementen zijn gelijkvloers, waardoor ze ideaal zijn voor senioren die geen trappen meer willen of kunnen lopen. Ook zijn de woningen zeer geschikt voor starters en 1- of 2-persoonshuishoudens”, vertelt gebiedsontwikkelaar van de Alliantie Gert Visser. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie