Afbeelding
Marion Zuurveen

Nieuwe beweegroutes geopend in Hoevelaken en Nijkerk

22 september 2023 om 15:00 Activiteiten

HOEVELAKEN/NIJKERK Wethouder Audrey Rohen heeft vrijdag samen met QR-FIT de nieuwe interactieve beweegroutes in Hoevelaken en Nijkerk officieel geopend. 

De opening in Hoevelaken vond in de ochtend plaats bij het Gastenhuis en de opening in Nijkerk vond in de middag plaats bij Fortius Fysiotherapie. Na de opening konden de aanwezigen samen met de QR-FIT coaches de nieuwe routes lopen en de oefeningen uitproberen. Lees hier een uitgebreid interview met alle betrokkenen

BEWEEGROUTES

Lionsclub Hoevelaken deed enige tijd geleden in samenwerking met de gemeente Nijkerk een onderzoek naar de behoeften van inwoners van Hoevelaken op het gebied van sport en bewegen. Uit dit onderzoek bleek onder meer dat inwoners behoefte hadden aan een beweegapp waarin bestaande wandel- en hardlooproutes zijn opgenomen met daarbij een actueel aanbod van sport- en beweegactiviteiten. Zo is het idee voor de beweegroutes ontstaan. Langs de routes staan paaltjes met daarop een QR-code. Door die code te scannen met de camera van een mobiele telefoon, krijgen gebruikers op maat gemaakte oefeningen die iedereen op zijn of haar eigen niveau kan uitvoeren.  

De beweegroutes in Hoevelaken van ongeveer 5 en 2,5 kilometer starten bij Sporthal De Slag en in Nijkerk start de route van ongeveer 5 kilometer achter het fietspad bij Fortius Fysiotherapie. De routes zijn geschikt voor jong en oud en voor geoefende en niet-geoefende bewegers. Binnenkort zijn ze ook te gebruiken voor mensen die gebruik maken van een scootmobiel of rolstoel.

De nieuwe routes zijn mede tot stand gekomen door de samenwerking tussen de gemeente, Fortius Fysiotherapie Nijkerk, Lionsclub Hoevelaken, Nijkerk Sportief en Gezond en de QR-FIT organisatie. Je kunt de QR-FIT app downloaden via de app store en Google play. Via de sociale media kanalen van QR-FIT en de gemeente Nijkerk blijf je op de hoogte over de nieuwe QR-FIT beweegroutes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie