Afbeelding
Marion Zuurveen

Hoevelaken en Nijkerk krijgen een beweegroute

3 juli 2023 om 10:34 Activiteiten

HOEVELAKEN/NIJKERK In Hoevelaken en Nijkerk zijn interactieve beweegroutes uitgestippeld. Hoevelaken krijgt twee beweegroutes en Nijkerk één. Die routes worden later dit jaar officieel geopend, maar wandelaars kunnen nu al langs de routes op diverse locaties een QR-code scannen voor leuke bewegingsoefeningen. 

De borden zijn afgelopen week geplaatst. De app die gebruikt wordt, is de QR-FIT app. In de app verschijnen elke 24 uur nieuwe bewegingen, bestaande speeltoestellen langs de route worden ook gebruikt. De officiële opening van de beweegroute volgt in september tijdens de Nationale Sportweek. 

ROUTES

In Nijkerk is de route ongeveer 5 kilometer, in Hoevelaken zijn de routes zo’n 5 en 2,5 kilometer lang. De routes zijn ook geschikt voor mensen in een rolstoel.

De beweegroutes in Hoevelaken starten bij De Slag (Zuiderinslag 2) en in Nijkerk achter het fietspad bij Fortius (Rijstegoed 2). De route is te herkennen aan de zwarte palen met een QR-code erop. Ook staan er pijlen op de weg. De routes zijn mede tot stand gekomen door samenwerking met Fortius Nijkerk, de Lions Hoevelaken en Nijkerk Sportief en Gezond.

In onderstaande video worden de beweegroutes verder toegelicht: Foto: Marion Zuurveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie