Afbeelding
Stoomgemaal Arkemheen

Eierfestijn bij stoomgemaal in polder Arkemheen

30 maart 2023 om 15:06 Activiteiten

NIJKERK Op maandag 10 april staat het stoomgemaal Hertog Reijnout en het bezoekerscentrum Arkemheen in het teken van eieren: de Tweede Paaseimaaldag. Het stoomgemaal is weer voor de eerste keer in het seizoen onder stoom.

De machinist, stoker en andere vrijwilligers die het oude stoomgemaal (1882) draaiende houden, vertellen de bezoekers graag over de geschiedenis en werking ervan. In het bezoekerscentrum zijn er speciale gratis activiteiten in verband met Pasen. Het thema is: Een ei hoort erbij. Er is een Eiquiz en een speurtocht naar verstopte eieren. Kinderen kunnen eieren verven en kipjes vouwen. 

FOTO’S

In de polder Arkemheen zijn de grutto, kievit, scholekster, tureluur, kleine plevier en andere vogels ook druk met eieren bezig. Op de zolder zijn foto’s te bewonderen van de jonge natuurfotograaf Rick van der Kraats, ‘Grenzeloos leven’. 

Tijdens de maaldag is de toegangsprijs 4,00 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen. Tussen 11.00 en 16.00 uur is het stoomgemaal Arkemheen open. Het stoomgemaal Arkemheen is te vinden aan de Zeedijk 6 aan het Nijkerkernauw, tussen Nijkerk en Spakenburg. Via het fietspad op de dijk tussen fietsknooppunt 51 en 52.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie