Afbeelding
Stoomgemaal Arkemheen

Stoomgemaal Arkemheen draait weer

29 maart 2022 om 17:20 Activiteiten

NIJKERK Op 1 april is het stoomgemaal weer open voor publiek. Van dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur is de koffie bijna klaar. Op zondag en maandag is het stoomgemaal gesloten. Maandag 18 april, Tweede Paasdag staat het stoomgemaal voor publiek onder stoom. 

En zo volgen er nog negen maaldagen: 14 en 26 mei, 6 juni, 2 en 16 juli, 13 en 27 augustus, 10 en 24 september. Tijdens de maaldagen is de toegang 4,00 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen. Anders is de entree gratis, maar een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Op iedere maaldag is er wel wat extra’s te beleven: op 26 mei is er een vreemde vogeldag, op 13 augustus is de Ministoomdag en staat alles onder stoom en op 10 september is het Monumentendag met een duurzame ambachtenmarkt en Puttense boerendansers. Voor de actuele informatie, speciale activiteiten en aangepaste toegangsprijzen: www.stoomgemaal-arkemheen.nl


Foto: Stoomgemaal Arkemheen.

EXPOSITIE In de voormalige kolenloods is een bezoekerscentrum gevestigd. Hier vinden bezoekers alles over erfgoed en de omliggende natuur. Van 22 april tot 2 juli viert Kreativiteitscentrum De Brink haar 50ste verjaardag met een gevarieerde expositie met Polderkunst als thema. In deze periode zijn er creatieve workshops voor jong en oud. Meer informatie is te vinden op www.debrink.org. Van 5 juli – 1 oktober inspireert Tera Dijkhuizen met haar schilderijen ‘Ruimte in de polder’.

SCHOLEN Alle groepen 7 en 8 van de Nijkerkse basisscholen komen in september en oktober het stoomgemaal bezoeken om het programma ‘Droge voeten in de polder’ te volgen. Hiervan maken ze een korte fotoreportage die wellicht volgend seizoen wordt tentoongesteld. Andere scholen zijn ook van harte welkom. Meer informatie: www.stoomgemaal-arkemheen.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie