De Kruiskerk aan de Venestraat 44 in Nijkerk.
De Kruiskerk aan de Venestraat 44 in Nijkerk. Google Maps

Kees Posthumus frist de zeven werken van barmhartigheid op in Kruiskerk

13 maart 2023 om 07:50 Activiteiten

NIJKERK Verhalenverteller en talkshowhost Kees Posthumus speelt zaterdag 18 maart (20.00 uur) met accordeonist en sidekick Juul Beerda ‘Alle 7 goed’ in de Kruiskerk in Nijkerk aan de Venestraat 44.

In een actuele, muzikale voorstelling komen de zeven werken van barmhartigheid voorbij. Op een rijtje: de hongerigen voeden, de dorstigen te drinken geven, de naakten kleden, de vreemdeling herbergen, de gevangenen bezoeken, de zieken verzorgen en de doden begraven.

FRISSE UPDATE

Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook. Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’. In een talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid en hoe je dat moet doen.

Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Het Adamskostuum bevalt hen prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen. Anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht?

De toegang is gratis, wel is er een collecte voor Moldavië. Aanmelden mag, maar hoeft niet en kan hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie