Afbeelding
Gerrit Steen

Avondvierdaagse Hoevelaken weer van start

Activiteiten

HOEVELAKEN De Avondvierdaagse in Hoevelaken gaat volgende week voor de 41ste keer van start na twee jaar van afwezigheid in verband met corona. Van dinsdag 31 mei tot en met vrijdag 3 juni zullen meer dan zevenhonderd wandelaars op pad gaan voor een wandeltocht van vier avonden door Hoevelaken en omgeving.

Net zoals voorgaande jaren begint de Avondvierdaagse ook dit jaar op dinsdag. De start van de Vierdaagse is bij sportcomplex Kleinhoven, vanaf het voetbalveld van SC Hoevelaken. Er zijn twee verschillende afstandsroutes uitgezet (5 en 10 km). 

INTOCHT Voorzitter Cees Beijer: ,,We hebben voor de feestelijke intocht op vrijdagavond Door Wilskracht Sterk uit Achterveld gecontracteerd. De intocht op de vrijdagavond wordt weer gestart vanaf het Euretco-terrein op de Koninginneweg. Wij zijn zeer verheugd dat Euretco haar faciliteiten wederom beschikbaar heeft gesteld aan de Avondvierdaagse. Met fanfaremuziek, applaus, bloemen, snoep en cadeaus zullen de wandelaars in één lang lint feestelijk over de Wiekslag en de Brink worden geleid.”

Na twee jaar van afwezigheid eindelijk weer Avondvierdaagse Hoevelaken

STARTTIJDEN ,,De starttijden vanaf sportcomplex Kleinhoven zijn als volgt: de 10 km om 18.30 uur en de 5 km om 18.45. Net zoals voorgaande jaren zal ook de EHBO aanwezig zijn om mensen te helpen die blessures op (dreigen te) lopen tijdens de Avondvierdaagse. De EHBO-ers zijn mobiel en zullen tijdens de Avondvierdaagse langs de verschillende routes rondrijden om mensen te helpen. Bij iedere afstand vindt onderweg minimaal één controle plaats. Let goed op onze fraai uitgedoste dames, u mag hun niet missen!

Na binnenkomst dient u zich weer af te melden bij de dame van het startbureau, zodat u weer afgemeld staat in onze registers. Wij houden namelijk bij wie zich nog niet heeft afgemeld en daar moeten wij echt met regelmaat achteraan bellen of zelfs de route na rijden om te kijken of er niets ernstigs gebeurd is.”

VERKEERSREGELAARS ,,Om alles goed te laten verlopen willen we graag dat deelnemers en belangstellenden via de hoofdingang van het sportcomplex binnen komen. De wandelaars vertrekken vervolgens via de zij ingang aan de Grasmaat. Geen fietsen op het Kerkepad parkeren maar op de parkeerplaats bij de hoofdingang. Tevens raden wij af om met de auto naar het startpunt te komen, fietsers hebben voorrang. Weggebruikers worden dringend verzocht rekening te houden met de Avondvierdaagse en hun rijgedrag daar op aan te passen. Liever een paar minuten later op de plaats van bestemming dan door een onbezonnen actie onnoemelijk leed te veroorzaken.’’

Een uitvoerige routebeschrijving en een plattegrond zijn beschikbaar via de website www.avondvierdaagsehoevelaken.nl. Houders van wandelboekjes kunnen deze op de eerste wandelavond inleveren op het startbureau bij Angie Methorst.

Door Gerrit Steen

Afbeelding
advertentie