Afbeelding
Stoomgemaal Arkemheen Nijkerk

Stoomgemaal Arkemheen onder stoom op Hemelvaartsdag

Activiteiten

NIJKERK Stoomgemaal Arkemheen is op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, van 11.00 tot 16.00 uur onder stoom. Het water wordt door de grote schepraderen uit de polder geschept. ,,Het is steeds weer een schitterend gezicht om alles gesmeerd te zien lopen. De stoker en de machinist leggen graag uit hoe hun stoomgemaal werkt. Vraag gerust”, aldus de organisatie. 

Kinderen kunnen om 13.00 uur mee op pad. Met de verrekijker in de aanslag kunnen zij vogels gaan spotten, die vervolgens in het bezoekerscentrum geknutseld mogen worden. ,,We zetten onze fantasie aan het werk.”

POLDERKUNST Buiten en in het bezoekerscentrum, beneden en boven, zijn allerlei kunstwerken van deelnemers en docenten van Kreativiteitscentrum De Brink te bekijken. Zij bestaan 50 jaar en hebben een expositie neergezet met als thema Polderkunst.

STOOMBOOT Er is ook een letterspeurtocht met een polderprijsje als het goede woord geraden wordt. Stoomboot Johannes ligt aan de steiger om met liefhebbers het ruime sop te kiezen. Schipper Kees vaart en vertelt in een halfuurtje over het Nuldernauw. 

Toegang: 4.00 euro voor volwassenen en 2.00 euro voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.stoomgemaal-arkemheen.nl 

advertentie