Afbeelding
Gerrit Steen

Kinderkoor en kerstverhaal via livestream in plaats van Kerstsamenzang

Activiteiten

HOEVELAKEN Op de datum dat de traditionele Kerstsamenzang bij Euretco zou plaatsvinden, op 18 december, houdt een samengesteld kinderkoor van alle basisscholen in Hoevelaken groep 4-8 onder leiding van Anne van Wilgenburg twee uitvoeringen van een kerstconcert dat via een livestream wordt uitgezonden. Ook wordt er een korte film uitgezonden over het kerstverhaal die gemaakt is op locaties in en rond Hoevelaken.

Henry Westein: ,,De traditionele kerstsamenzang die jaarlijks plaatsvindt in Euretco gaat vanwege de coronamaatregelen ook dit jaar helaas niet door. Daarom hebben we als organisatie een alternatief programma bedacht. We hebben rond het kerstverhaal een korte film gemaakt op locaties in en rond Hoevelaken.” De in Hoevelaken woonachtige muzikant en componist Edwin Schimscheimer heeft hieraan als regisseur zijn medewerking verleend, evenals Ely Hackmann van magUzien.tv. 

De film wordt in combinatie vertoond met het live optreden van het kinderkoor en is via een livestream te bekijken en daarna een jaar lang te zien op kerkdienstgemist.nl en op nijkerk.nieuws.nl. Ook is er een trail, een korte promotievideo, van gemaakt die te zien is op Youtube. Daarnaast is de clip te zien op Instagram.

UITVOERINGEN ,,De film gaat over Jozef en Maria die op weg zijn naar Bethlehem, en wordt verbeeld door een gang vanaf de Laakweg naar de Eshof. Onderweg komen ze langs bij diverse Hoevelakense ondernemers. Het is een prachtige, zeer bezienswaardige film geworden”, aldus Westein. Er worden op 18 december twee uitvoeringen door het kinderkoor gegeven, om 16.00 uur en om 19.30 uur in de Eshof. ,,De bedoeling is dan dat in de Eshof alleen de kinderen er zijn met ouders of opa en oma. Verder geen genodigden. Hopelijk kunnen we zo toch met elkaar Kerst vieren en genieten van deze mooie kinderstemmen en prachtige film.” 

advertentie