Afbeelding
Gerrit Steen

Kerstsamenzang bij Euretco

15 december 2018 om 08:28 lokaal

HOEVELAKEN In de grote zaal van Euretco aan de Koninginneweg in Hoevelaken vindt op zaterdagavond 15 december van 19.30 tot 20.45 uur de traditionele Kerstsamenzang plaats. Deze werd in 1965 voor het eerst georganiseerd en is vorig jaar in een nieuw jasje gestoken. Het programma bestaat uit zang en samenzang van kerstliederen, afgewisseld door korte lezingen. De toegang is gratis. Het goede doel is dit jaar de Voedselbank, waar een collecte voor gehouden wordt.

Gerrit Steen

Ook dit jaar worden er meer dan zeshonderd bezoekers verwacht. De feestelijk aangeklede zaal is open vanaf 19.00 uur. Net zoals vorig jaar wordt er professionele medewerking verleend door het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps. Voorzitter Marcel Wagenveld van het NSFC: ,,We vinden het als orkest prettig om ons in Hoevelaken te laten zien. Ons corps heeft een lange traditie. Het is in 1894 opgericht en bestaat nu 124 jaar. Het is de bedoeling om van onze samenwerking een traditie te maken, daar heb ik een heel goed gevoel over. We vinden het belangrijk om de jarenlange Hoevelakense traditie voort te zetten, het is een uniek gebeuren."

KINDERKOOR ,,Een belangrijk onderdeel van de Kerstsamenzang is ook het Kinderkoor", vertelt coördinator Adriaan Buitink. ,,Medewerking aan dit koor zal onder meer worden verleend door het kinderkoor de Jonge Lofstem, dat uit ongeveer twintig kinderen bestaat in de leeftijd tussen de vier en twaalf jaar. De basisscholen in Hoevelaken zijn bezocht om kinderen te enthousiasmeren mee te doen. Vorig jaar heeft dat een grote respons opgeleverd. Dat verwachten we nu weer. Het belooft net als vorig jaar een groot kinderzangkoor spektakel te worden."

FREE Verder wordt er medewerking verleend door gospelkoor Free. Lodewijk de Vries, dirigent van FREE!: ,,We vinden het erg leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan de kerstsamenzang in Hoevelaken. Net als de samenzang kent FREE! een lange historie. Als Hoevelakens koor met zo'n 25 leden hebben we inmiddels een behoorlijke bekendheid opgebouwd met een heel divers repertoire. Ook met kerst zingen we een mix van traditionele en moderne liederen. De kerstsamenzang in ons eigen dorp is voor ons een prachtig en sfeervol begin van de kerstperiode."

MOOI FEEST Euretco maakt er met inzet van alle middelen en menskracht al vele jaren een mooi feest van. Voor veel Hoevelakers betekent dit het begin van de Kersttijd. Met een enorm podium, gordijnen, speciale verlichting en goed verzorgde geluidsversterking weet men een speciale, intieme sfeer in de zaal te scheppen.

OPNAMEN Door Omroep Nijkerk worden opnamen gemaakt die worden uitgezonden via nijkerk.nieuws.nl en de facebookpagina's van Nijkerknieuws en Kerstsamenzang Hoevelaken. Neem voor meer informatie over de Kerstsamenzang contact op met Adriaan Buitink (06-21206470, ambuitink@kpnmail.nl) of kijk op de facebookpagina van Kerstsamenzang Hoevelaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie