De paaswandeling begint bij de Eben-Haëzerkerk.
De paaswandeling begint bij de Eben-Haëzerkerk. Google Maps

Dit is de route van de coronaproof paaswandeling door Nijkerkerveen

Activiteiten

NIJKERKERVEEN De jeugdraad van de drie Veense kerken heeft een paaswandeling uitgezet. De wandeling is geschikt voor het hele gezin, maar speciaal ook voor de jeugd van 10 tot 18 jaar. 

Van zaterdag 27 maart tot en met maandag 5 april kunnen deelnemers deze paaswandeling zelfstandig wandelen. Met behulp van een plattegrond lopen deelnemers een route langs negen plekken in het centrum. Bij elke plek hangt achter het raam een poster met een QR-code. Door de QR-code te scannen, kun je kijken naar een scène van een eigentijdse variant van het paasverhaal. Aan het eind van iedere scène wordt een vraag of opdracht meegegeven om tijdens de wandeling te bespreken of uit te voeren. 

BENODIGDHEDEN De volgende dingen heb je nodig om de route te kunnen lopen, de video’s te zien en de opdrachten te kunnen doen: een smartphone met een volle batterij en een internet abonnement, een QR scanner app (bij een iPhone werkt dit via de camera), de plattegrond (eventueel printen), een pen en een vork. ,,Hou altijd gepaste afstand tot anderen en bekijk de video’s en de opdrachten eventueel iets verderop zodat anderen de ruimte hebben om de QR-code te scannen”, is het advies van de jeugdraad.  

De route is als volgt:
1. Nieuwe Kerkstraat nr. 106 (Eben-Haëzerkerk: ingang van Noortstraat)
2. Van Noortstraat nr. 36 (Het Veense Hart)
3. Brouwerspad nr. 9
4. Dokter v.d. Kolkstraat nr. 12
5. Westerveenstraat nr. 30
6. Nieuwe Kerkstraat nr. 57
7. Nieuwe Kerkstraat nr. 46 - 48 (Tweewielercentrum van Bloemendaal Fietsen)
8. Nieuwe Kerkstraat nr. 87A
9. Nieuwe Kerkstraat nr. 107A


advertentie
advertentie