Afbeelding
Persbureau Midden Nederland

Grote drukte aan Zeedijk: schaatsers van het ijs gehaald

11 februari 2021 om 15:46 Activiteiten

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema heeft donderdagmiddag het Nijkerkernauw ontruimd. Het was er zo druk met schaatsers dat ingrijpen noodzakelijk werd geacht. Politie en handhaving hebben honderden schaatsers van het ijs gehaald.

Door het mooie winterweer waren donderdagmiddag honderden mensen naar de Zeedijk gekomen. Veel schaatsers en natuurijsliefhebbers waren op de been om van het ijs en het winterse weer te genieten. Als gevolg daarvan werd een deel van de Zeedijk afgesloten. Schaatsliefhebbers liepen tot een kilometer om, om toch maar het ijs op te kunnen op het Nijkerkernauw. Honderden schaatsers stonden daar op het ijs.

Rond 16.15 uur is er zeker één persoon door het ijs gezakt, deze is door omstanders op het droge geholpen. De persoon raakte niet onderkoeld.

Eind van de middag werd het volgens de burgemeester echter te druk. De ontruiming verliep rustig, na ongeveer een half uur was iedereen van de ijsvloer vertrokken. Of er morgen wel weer geschaatst mag en kan worden is nog niet bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie