Cursus hardlopen in hoevelaken start 2 maart

Activiteiten

Hockeyclub Hoevelaken en Atletiek Vereniging Nijkerk bieden -na het herhaalde succes voorgaande jaren- dit voorjaar wederom de cursus "Leren Hardlopen" aan.

Er worden weer twee aparte trainingen gegeven, bedoeld voor beginnende lopers en voor gevorderde lopers. Beide trainingen worden gegeven onder de bezielende begeleiding van gediplomeerde looptrainers van Atletiek Vereniging Nijkerk.

Gedurende een periode van 10 weken ga je één maal per week anderhalf uur hardlopen onder professionele en enthousiaste begeleiding. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen, zoals een goede warming-up, cooling-down en looptechniek.

De cursus voor beginners is gericht op een ontspannen manier van lopen die minder belastend en daardoor ook minder blessure gevoelig is. Je bouwt in 10 weken je conditie op en je leert hoe je je energie goed verdeelt, zodat je de hele les kan volhouden. Het accent ligt vooral op de techniek en minder op afstand en tijd. Want als je eenmaal de goede techniek te pakken hebt, komen afstand en tijd vanzelf wel! Je zult merken dat je vrij snel meer uithoudingsvermogen krijgt en dat, naarmate de cursus vordert, de afstanden steeds verder en de pauzes steeds korter worden. Naast de looptraining op zondagmorgen krijg je een schema mee met de training die je door de week zelf moet doen.

De cursus voor gevorderde lopers leert jou hoe je 10 kilometer aaneengesloten kunt hardlopen. Naast de opbouw van 5 naar 10 kilometer hardlopen wordt ook hier stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen zoals een goede warming-up, cooling-down en looptechniek, maar ook materiaal, voeding etc.

Na die periode van 10 weken gaan we, voor wie dat leuk vindt, deelnemen aan één van de afstanden van de Amersfoort City Run van 15 juni.

Voor wie: Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus! Of je nu lid bent van MHC Hoevelaken of niet, man of vrouw, jong of oud.

Wat: Cursus hardlopen voor beginners en gevorderde lopers

Wanneer: Vanaf zondag 2 maart 2014 gedurende 10 weken,

rekening houdend met schoolvakanties

Waar: Het programma start en eindigt bij MHC Hoevelaken, Weidelaan 31

Tijd: Zondagmorgen van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur.

Kosten: 50 Euro, contant te voldoen bij de eerste les.

Uiterlijke inschrijving: woensdag 26 februari 2014

Margreet van Breemen bestuur@mhch.nl.

Locatie: Hockeyclub Hoevelaken, Weidelaan 31, Hoevelaken

advertentie